Behoudt Viaplay de uitzendrechten? 'Ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien' Formule 1
Formule 1

Behoudt Viaplay de uitzendrechten? 'Ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien'

Behoudt Viaplay de uitzendrechten? 'Ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien'

In de wereld van sportuitzendingen is Viaplay de laatste tijd een opvallende naam. Vooral als het gaat om de Formule 1-uitzendrechten in Nederland na 2024, lijkt iedereen erover te praten. Marco Zwaneveld, de Head of Sports Netherlands bij de Viaplay Group, geeft meer inzicht in de recente ontwikkelingen binnen Viaplay.

Viaplay maakte onlangs bekend dat het in het tweede kwartaal van dit jaar een verlies van maar liefst 570 miljoen euro heeft geleden. Tegelijkertijd kondigde het Scandinavische bedrijf aan dat het zich uit enkele landen zou terugtrekken en wereldwijd ongeveer een kwart van zijn personeelsbestand zou inkrimpen. Er gingen zelfs geruchten dat Viaplay op korte termijn zijn activiteiten in Nederland zou stopzetten. Maar dat blijkt niet het geval te zijn. Het accent blijft in Nederland op sport liggen. Zwaneveld legt tegen Motorsport.com uit waarom: 'De focus lag hier natuurlijk al op sport. Het plan was om meer Nederlandse films en series aan te bieden, maar dat zal nu niet meer gebeuren.'

Wat betreft de geruchten over veranderingen op kantoor bij Viaplay, verzekert Zwaneveld ons dat het kantoor in Amsterdam nog steeds actief is. Er zijn wel veranderingen geweest in de bedrijfsstructuur, wat tot functiewijzigingen heeft geleid. 'Ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien in de afgelopen periode. Als mensen het leuk vinden om onzin te schrijven, moeten ze dat vooral doen. Maar wij gaan niet op alles reageren. Dat heeft geen zin', grapt Zwaneveld.

Wie krijgt de uitzendrechten na 2024

Een van de meest besproken onderwerpen is de Nederlandse Formule 1-uitzendrechten na 2024. Eerder gingen geruchten rond dat Viaplay de rechten zou verliezen na 2024 en zelfs zou stoppen met het uitzenden van de Formule 1 na dit seizoen. Maar volgens Zwaneveld zijn deze geruchten grotendeels onzin. 'Natuurlijk zullen we meebieden. Het zou heel jammer zijn als alles wat we hebben opgebouwd slechts voor drie jaar zou zijn', aldus Zwaneveld.

Viaplay streeft ernaar de rechten op de lange termijn te behouden. 'Je wilt zo lang mogelijk profiteren van de investeringen die je hebt gedaan in de eerste periode. Daarnaast groei je steeds verder in een sport naarmate je er langer verslag van doet. Het is altijd zonde als de opgedane kennis en expertise verloren gaan doordat de rechten verhuizen', legt Zwaneveld uit. Het is duidelijk dat Viaplay vastbesloten is om te strijden voor de Formule 1-uitzendrechten. Wat betreft de concurrentie van andere partijen, zoals Ziggo Sport, is Zwaneveld optimistisch. 'Ik heb geen idee. Die zullen er ongetwijfeld zijn.' Hij wijst erop dat er geen vaste termijn is waarbinnen geïnteresseerde partijen zich moeten melden bij het Formula One Management. Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder de omvang van de sport en de prioriteiten van de rechtenhouder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws