Verstappen en Newey onverslaanbare combinatie: 'Maakt niet uit hoe goed je bent, je zal hen niet verslaan' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Newey onverslaanbare combinatie: 'Maakt niet uit hoe goed je bent, je zal hen niet verslaan'

Verstappen en Newey onverslaanbare combinatie: 'Maakt niet uit hoe goed je bent, je zal hen niet verslaan'

Peter Windsor denkt dat geen enkele coureur kans zou maken om Max Verstappen te verslaan in het tweede zitje bij Red Bull Racing. De journalist weet dat Verstappen al jarenlang samenwerkt met Adrian Newey en dat is een voordeel dat geen enkele coureur meer zal krijgen bij de Oostenrijkse renstal. Ondanks dat mogelijke nieuwkomers verslagen zullen worden door de regerend wereldkampioen, ziet Windsor geen reden voor coureurs om een kans bij Red Bull af te slaan. Lando Norris wordt immers gelinkt aan een stoeltje bij Red Bull.

Nico Rosberg zei bij de Sky Sports-podcast dat niemand Verstappen zou verslaan in de Red Bull-bolide. 'Daar heeft Nico absoluut gelijk in', zegt Windsor op zijn eigen YouTube-kanaal. Er zijn meerdere factoren die in het voordeel spreken van de Nederlander. 'Ten eerste is Max heel goed en ten tweede zit hij al heel lang bij het team. Wat nog belangrijker is: hij werkt al heel erg lang met Adrian Newey en zijn team. Als je zo nauw samenwerkt met het beste technische team in de geschiedenis van de Formule 1 dan gaat niemand je verslaan.'

'Het maakt niet uit hoe goed je bent, die combinatie ga je niet verslaan. Je gaat Max ook op technisch vlak niet verslaan, want hij doet alles goed als coureur zijnde', vervolgt Windsor. De journalist denkt dat de coureur door de positie van Red Bull zijn volledige potentie kan benutten. 'Max zit in een bevoorrechte positie, en dat heeft hij verdiend, want hij zit in een team dat voor de volledige honderd procent in hem gelooft. Ze helpen hem om de volgende race te winnen.' Dat geeft Verstappen dan meer kans om een race te lezen.

Daarbij haalt Windsor de inhaalactie op Carlos Sainz aan. Na een eerdere mislukte poging wachtte Verstappen geduldig op een kans om de Spanjaard voorbij te steken. 'Dat hoort bij het hebben van een bepaald gevoel. Het gevoel voor wat de ander doet en het gevoel voor wat zijn auto doet. Max zag direct wanneer de achterbanden van Sainz eraan gingen. Dat gevoel wordt gecreëerd door zijn omstandigheden in plaats van zijn natuurlijke gevoel in de auto, dat hij natuurlijk wel heeft.'

Windsor: 'Geen enkele coureur moet nee zeggen tegen Red Bull'

Door de ervaring van Verstappen bij Red Bull worden andere coureurs geadviseerd om niet naar de Oostenrijkse renstal te gaat. Windsor denkt dat de coureurs hier absoluut niet naar gaan luisteren. 'Het gaat Lando (Norris, red.) en Charles (Leclerc, red.) niet tegenhouden om naar dat team te gaan. Zij zouden het zien als een mogelijkheid om Grands Prix te winnen. Het zal niet zo zijn dat Max elke race gaat winnen, want hij kan een probleem of een off day hebben en dan is er de kans voor de andere Red Bull-coureur. Geen enkele coureur moet nee zeggen tegen de beste auto, ook al zit Max in het andere stoeltje', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws