De la Rosa nog niet overtuigd van Leclerc: 'Hoort nog niet bij Verstappen, Alonso en Hamilton' Formule 1
Formule 1

De la Rosa nog niet overtuigd van Leclerc: 'Hoort nog niet bij Verstappen, Alonso en Hamilton'

De la Rosa nog niet overtuigd van Leclerc: 'Hoort nog niet bij Verstappen, Alonso en Hamilton'

Voormalig Formule 1-coureur Pedro de la Rosa heeft een top drie van huidige coureurs die bestaat uit Max Verstappen, Fernando Alonso, en Lewis Hamilton, omdat hij vindt dat die coureurs elke keer dat ze de auto instapten iets speciaals en unieks boden. De Spanjaard denkt dat Charles Leclerc de potentie heeft om het tot die top drie te schoppen, maar kan momenteel die prestaties niet evenaren.

Voor nu staat Leclerc niet in de top drie van de beste coureurs van 2023. De Monegask kende een stroef begin van het seizoen, maar Ferrari lijkt hier en daar de stijgende lijn te pakken te hebben. De bolide presteert wat wisselvallig, en het lijkt alsof Carlos Sainz daar iets beter mee om kan gaan dan de 25-jarige. De la Rosa is vastberaden betreffende zijn top drie, die bestaat uit Verstappen, Alonso, en Hamilton. Volgens de Spanjaard doen die drie coureurs elke keer als ze de auto instappen om te racen iets speciaals en unieks. 'Charles is een fantastische coureur, maar de tijd zal leren of hij tot de top drie van de grid kan behoren', begint De la Rosa in de F1 Nation-podcast.

'Dat zullen we in de komende jaren ontdekken. Voor mij zijn de drie besten Max, Fernando en Lewis, maar we moeten oog hebben voor de kleine details, want iedereen die daar is, is geweldig', denkt de voormalig Formule 1-coureur. De la Rosa benadrukt dat consistentie de sleutel is tot het succes van de drie wereldkampioenen, maar het is ook belangrijk om te benadrukken wat ze speciaal kunnen doen op het circuit. Of ze nu strijden voor de overwinning, het podium of punten, ze bieden altijd iets bijzonders voor het publiek en dit jaar laten ze een constantere en sterkere prestatie zien dan de rest van hun rivalen en vooral hun teamgenoten.

De la Rosa geniet altijd van Alonso: 'Hij biedt altijd iets spectaculairs'

Alonso, inmiddels de oudste coureur van de grid, trakteert de kijker regelmatig op een spektakel, zo vindt De la Rosa. 'Het maakt niet uit of ze strijden voor overwinningen of, in het geval van Fernando, proberen in Q3 te komen of voor dat laatste punt vechten, zoals in zijn tijd bij Alpine, hij biedt altijd iets spectaculairs.' Emerson Fittipaldi was met name onder de indruk van Sainz in Monza, die na zijn poleposition op zaterdag een podium pakte voor Ferrari. De Braziliaan stak de loftrompet voor de Madrileen en zijn seizoen bij Ferrari. Over een week kunnen de coureurs opnieuw een spektakel neer gaan zetten, ditmaal in de straten van Singapore.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws