Windsor snapt Mercedes niet: 'Alle strategieplannen gingen het raam uit' Formule 1
Formule 1

Windsor snapt Mercedes niet: 'Alle strategieplannen gingen het raam uit'

Windsor snapt Mercedes niet: 'Alle strategieplannen gingen het raam uit'

Peter Windsor snapt niet dat Mercedes zich vast bleef houden aan de strategie die ze voor de race bedacht hadden. Lewis Hamilton lag tegen het einde van de race aan de leiding van de Grand Prix, maar er kwam een safety car-situatie. Max Verstappen kwam naar binnen om over te stappen op de softs, maar Hamilton bleef buiten. Hierdoor had de coureur van Mercedes geen kans in de strijd tegen de Nederlander bij de herstart.

Het plannetje van Mercedes leek te gaan slagen, maar Valtteri Bottas gooide roet in het eten. Bovendien was het ook George Russell die niet meer op de mediums wilde rijden en daardoor geen rugdekking meer kon geven aan Hamilton. 'Het plan van Mercedes was ook om met beide auto's op dezelfde band te eindigen, maar George wilde absoluut niet op de mediums blijven rijden', merkt Windsor op in een YouTube-video. 'Daardoor kreeg je een situatie die leek op Abu Dhabi vorig jaar of de Britse Grand Prix van dit seizoen met Charles Leclerc. Hamilton moest het weer in zijn eentje zien op te lossen.'

Hamilton liet zijn gevoelens duidelijk weten aan het team. Windsor snapt de emoties van de zevenvoudig wereldkampioen wel. 'Het is niet de eerste keer dat hem zoiets is overkomen en hij had echt het gevoel dat hij het gevecht aan had kunnen gaan met Max. De fout is dan ook niet dat ze Russell nieuwe banden gaven, maar dat ze Lewis geen nieuwe banden gaven. Ze zagen dat Max naar de softs ging, dus vanaf dat moment gaan alle strategieplannen het raam uit.'

Windsor: 'Red Bull heeft de motor teruggeschroefd'

Windsor was na de kwalificatie zeer te spreken over de aero-efficiency van de Red Bull Racing-bolide. Tijdens de race was de auto van de Oostenrijkse renstal echter wat minder sterk op het rechte stuk. 'Verstappen kon op zondag amper gebruikmaken van zijn rechtelijnsnelheid, omdat Red Bull de motor had teruggeschroefd. Ze wilden de motor een stuk betrouwbaarder maken. Toch vloog Max voorbij aan Lewis bij de herstart, omdat hij er perfect achter zat in de laatste bocht. Daarna was het een gelopen race', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws