Verstappen weer comfortabel op Zandvoort: 'Dit weekend was heel speciaal' Formule 1
Formule 1

Verstappen weer comfortabel op Zandvoort: 'Dit weekend was heel speciaal'

Verstappen weer comfortabel op Zandvoort: 'Dit weekend was heel speciaal'

Regerend wereldkampioen Max Verstappen won voor het tweede jaar op een rij de Nederlandse Grand Prix. Terwijl het weekend onrustig begon met versnellingsbakproblemen in de eerste vrije training en gebrek aan snelheid en balans tijdens de andere trainingen, is Red Bull Racing keihard aan de bak geweest om de RB18 klaar te stomen voor de overwinning op Zandvoort. En dat is ze gelukt. De Nederland gaf aan zich weer comfortabel te voelen in de auto tijdens dit toch wel heel speciale weekend.

Verstappen was vandaag heer en meester op het circuit in de duinen. Het team incasseerde alles aan gele vlaggen, virtual safety cars en echte safety cars die Zandvoort ze om de oren slingerde. Daarmee bewezen ze er altijd bovenop te zitten, en klaar te staan wanneer het nodig is. 'Als je kijkt naar het hele weekend, dan was het natuurlijk geweldig. Vooral met de helm voor mijn vader. Dit was een heel speciaal weekend', begint de Nederlander bij het Britse Sky Sports. 'Ik denk dat alles goed ging. We bleven kalm op de radio en er was geen verwarring.'

Een aantal keren werd de wedstrijd onderbroken, onder andere door Yuki Tsunoda, die zijn auto langs de zijlijnen moest zetten, en door Valtteri Bottas. Hierdoor konden ze niet de geplande strategie uitvoeren. 'Het originele plan lukte niet vanwege de virtual safety cars, dat plan was ongelukkig geweest. We moesten naar de harde band, die eigenlijk niet mijn voorkeur had, we leken competitiever op de zachtere compounds', legt de Red Bull-rijder uit. 'Het was lastig te voorspellen, maar ze weten wat ze moeten doen', refereert Verstappen naar de pitmuur.

Verstappen erkent snelheid van Mercedes op de harde band

Mercedes kon dit weekend goed aansluiten bij de topteams. In de eerste vrije training waren ze de snelsten. De Duitse renstal liet een goede racepace zien op de harde band, en dat is Verstappen niet ontgaan. 'Ze waren enorm snel op de harde band', zegt de Nederlander. Bij de laatste pitstop ging hij over op de rode band, en het was even afwachten of hij met beide Mercedessen moest gaan vechten in de laatste stint. 'Ik had zoiets van, laten we kijken of ik ze in kan halen. Bij de herstart zat ik er goed bij en kon ik Hamilton inhalen. Toen voelde ik me weer comfortabel in de auto.'

Mercedes liet alleen Russell binnenkomen richting de slotfase van de race. Ook hij ging over op de rode band. Mercedes besloot Hamilton buiten te laten. 'Ik dacht dat ze allebei op de mediums zouden blijven. Dus, het was wel slim dat ze Russell een pitstop lieten maken', sluit de regerend wereldkampioen af. Verstappen heeft met deze overwinning zijn vierde zege op een rij gescoord. Het veld reist nu af naar Monza, die overigens deze week haar 100-jarige bestaan vierde. Of de Nederlander vijf overwinningen op een rij kan halen, is nog even afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws