WK-stand F1: Verstappen en Red Bull nemen de regie over in de Formule 1 Formule 1
Formule 1

WK-stand F1: Verstappen en Red Bull nemen de regie over in de Formule 1

WK-stand F1: Verstappen en Red Bull nemen de regie over in de Formule 1

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Spanje gewonnen en daardoor ook de leiding in het kampioenschap overgenomen van Charles Leclerc. De Red Bull Racing-coureur overwon de nodig problemen, maar profiteerde optimaal van de uitvalbeurt van zijn titelrivaal.

Verstappen schrijft 25 punten op zijn naam, terwijl Leclerc nul punten meeneemt naar zijn thuisrace aankomend weekend. Daardoor heeft de Nederlander nu een voorsprong van zes punten in het coureurskampioenschap. Eerst was het verschil nog negentien punten in het voordeel van Leclerc.

Red Bull heeft daarnaast de koppositie in het constructeurskampioenschap overgenomen van Ferrari. Daar is het verschil al wel redelijk in het voordeel van de Oostenrijkers. Red Bull heeft inmiddels 201 punten, terwijl Ferrari nu op 163 punten staat. Eerst was het verschil tussen die twee teams nog een handjevol punten in het voordeel van de Italianen.

Bekijk hier de hele WK-stand van de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws