WK-stand F1: Verstappen komt dichterbij Leclerc Formule 1
Formule 1

WK-stand F1: Verstappen komt dichterbij Leclerc

WK-stand F1: Verstappen komt dichterbij Leclerc

Max Verstappen heeft goede zaken gedaan in het wereldkampioenschap van de Formule 1 na zijn overwinning in de Grand Prix van Emilia Romagna. De Nederlander startte vanaf poleposition en controleerde de hele race vanaf de eerste plek. Aan het einde van de race pakte Verstappen ook de snelste ronde terwijl Leclerc een kostbare fout maakte en spinde, de Monegask eindigde op P6.

Het is voor Verstappen het eerste grand slam-weekend, hij pakte alle haalbare punten en Red Bull pakte als team ook maximaal punten door met Sergio Perez op de tweede plaats te eindigen. Lando Norris profiteerde optimaal van de fout van Leclerc en werd derde. Verstappen staat nu 27 punten achter Leclerc.

Red Bull behaalt maximale resultaat in Imola

In het constructeurskampioenschap komt Red Bull weer terug op de tweede plaats en doet het dus goede zaken in het kielzog van Ferrari, waar Sainz al vroeg uit de Grand Prix was door de botsing met Daniel Ricciardo. McLaren pakte samen met Red Bull goede punten en Alfa Romeo deed goede zaken met Bottas op de vijfde plek.

Bekijk hier de volledige WK-stand van de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws