WK stand F1: Verstappen komt met de schrik vrij na blunder Hamilton Formule 1
Formule 1

WK stand F1: Verstappen komt met de schrik vrij na blunder Hamilton

WK stand F1: Verstappen komt met de schrik vrij na blunder Hamilton

Max Verstappen heeft, ondanks zijn uitvalbeurt in de Grand Prix van Azerbeidzjan, alsnog de leiding in het wereldkampioenschap Formule 1 in handen. De Nederlander verlaat Baku met nul punten, maar naaste achtervolger Hamilton doet dat ook na een blunder van jewelste. Bij de constructeurs neemt Red Bull afstand van Mercedes.

Het was ongetwijfeld één van de eerste dingen waar men bij Red Bull Racing aan dacht toen Verstappen door een klapband crashte in de straten ban Baku: Hamilton kan weer de leiding in het WK overnemen. De Brit verslikte zich in de herstart echter in zijn eigen kunnen, want hij miste de eerste bocht volkomen. Daardoor is Verstappen nog altijd de WK-leider met 105 punten, tegenover 101 stuks voor Hamilton. Sergio Perez is de nieuwe nummer 3.

Bij de team is Red Bull ook nog altijd de koploper. Waar het verschil met Mercedes voorafgaand aan de race van zondag nog één punt was, zijn dat er nu 26. Ferrari op haar beurt is de nieuwe nummer 3, nu met 94. McLaren heeft er 92.

Bekijk hier de tussenstand van de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws