Wolff blij voor Vasseur na moeilijke start bij Ferrari: 'Toen zag het er rampzalig uit' Formule 1
Formule 1

Wolff blij voor Vasseur na moeilijke start bij Ferrari: 'Toen zag het er rampzalig uit'

Wolff blij voor Vasseur na moeilijke start bij Ferrari: 'Toen zag het er rampzalig uit'

Toto Wolff gunt Frédéric Vasseur het succes dat hij en Ferrari afgelopen weekend behaalden tijdens de Grand Prix van Australië. De Oostenrijker, die zelf een bijzonder teleurstellend raceweekend beleefde, stelt dat de dubbelzege van Ferrari op het Albert Park Circuit meer dan verdiend was, al had de Mercedes-teambaas natuurlijk liever zelf in die positie gezeten. Ook heeft hij lovende woorden over voor Carlos Sainz.

Voor Mercedes was het Australische raceweekend er één om snel te vergeten. Nadat Lewis Hamilton al vroeg in de race de strijd moest staken vanwege een motorprobleem, was het aan George Russell om toch nog wat punten te scoren voor Mercedes. De Brit was in gevecht met Fernando Alonso om de zesde plaats, maar in de slotfase besloot de Spanjaard iets anders te proberen om zijn positie te verdedigen. Russell verwachtte de actie van de Aston Martin-coureur, schoot van de baan en crashte in de muur.

Wolff blij voor Ferrari

Het werd dus een baaldag voor Mercedes, terwijl concurrent Ferrari met een dubbelzege en het punt voor de snelste raceronde optimaal profiteerde van de uitvalbeurt van Max Verstappen. Wolff baalt stevig van het resultaat van Mercedes, maar is niet te beroerd om zijn collega Vasseur het goede resultaat te gunnen. 'Hoe erg ik onze situatie ook haat, (Frédéric, red.) Vasseur verdient deze overwinning. Ferrari verdient het, en Italië verdient het ook', zegt de Oostenrijker tegen Motorsport.com.

'Ik ben blij voor Ferrari', vervolgt Wolff. 'Ik ben blij voor Fred, hij verdient het. Vorig jaar vlogen we samen van Dubai naar Melbourne en tijdens die vlucht kreeg hij last van een rughernia, waardoor hij niet kon zitten of slapen. Hij heeft in het vliegtuig dertien uur lang rechtop gestaan. Toen crashte één van zijn auto’s en de andere finishte op P4, het zag er rampzalig uit', herinnert Wolff zich de situatie waarin Vasseur een jaar geleden in Melbourne verkeerde nog goed. 'Hij stond onder druk van heel Italië, maar dit jaar heeft hij een 1-2 op zak.'

Wolff heeft niet alleen mooie woorden over voor Vasseur, hij steekt ook zijn bewondering voor de prestatie van Sainz niet onder stoelen of banken. 'Ook Carlos verdiende het, niet alleen door zijn blindedarmoperatie, maar ook nadat hem werd gezegd: hier ben je volgend jaar niet meer. En boem! Je ziet wat een mens kan bewerkstelligen als het nodig is', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws