Wolff denkt dat Red Bull voordeel heeft in 2023: 'Wij verloren acht maanden aan ontwikkeling' Formule 1
Formule 1

Wolff denkt dat Red Bull voordeel heeft in 2023: 'Wij verloren acht maanden aan ontwikkeling'

Wolff denkt dat Red Bull voordeel heeft in 2023: 'Wij verloren acht maanden aan ontwikkeling'

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, verwacht dat Red Bull Racing voor volgend jaar een voordeel heeft, gezien de goede RB18. De Duitse renstal heeft volgens hem acht tot tien maanden verloren om te begrijpen wat er mis was met de W13. De Oostenrijker vindt de kortetermijnprestaties echter minder belangrijk, want Mercedes focust zich op hoe het team op de lange termijn kampioenschappen wint.

Wolff weet niet of Mercedes komend jaar goed zal kunnen presteren ten opzichte van Red Bull. 'Ik ben nooit zeker. Ik zie het glas altijd halfleeg. Dus er is niets om echt positief te zien', begint de teambaas, geciteerd door RaceFans. 'Ze hebben zojuist negen overwinningen op rij behaald, dus er is geen reden om overweldigd te worden door als tweede en vierde te eindigen.'

Aan het begin van het seizoen was Mercedes vrijwel niet vooraan te vinden. Naarmate het jaar vorderde zijn er wel stappen gezet bij de Duitse renstal .'Maar we hebben nog een lange weg te gaan', vervolgt Wolff. 'Ik denk dat we bezig zijn met een goede ontwikkeling van de auto. Sommige dingen die we vinden, zijn misschien grotere stappen dan alleen het toevoegen van een paar punten van downforce.' Toch snapt de Oostenrijker dat elke stap belangrijk is. 'We geven wat we hebben en zelfs meer om ons weer in een positie te brengen om te vechten voor kampioenschappen.'

Wolff: 'We hebben acht tot tien maanden verloren'

Komend jaar zullen er een aantal nieuwe technische regels komen rond de vloer van de auto. Toch denkt Wolff dat Red Bull in 2023 in het voordeel zal zijn met de goede RB18. 'Maar we denken dat we begrijpen waar de kloof vandaan komt', vertelt de vijftigjarige. 'Ze zullen een deel van hun voordeel naar de nieuwe auto overbrengen. Wij hebben namelijk misschien acht tot tien maanden verloren qua ontwikkeling, omdat we niet konden achterhalen wat er mis was. Er is dus zeker een uitdaging', geeft de teambaas toe.

Toch zit Wolff niet echt in over de slechte prestaties in één jaar. 'Wij kijken naar de lange termijn, beide coureurs en het team. En ik wil oordelen over de teamprestaties, niet op basis van een enkel jaar of weekend, maar hoe we op de lange termijn kampioenschappen kunnen winnen', verklaart de Oostenrijker. Toch is er behalve Red Bull ook nog Ferrari. Mercedes is de afgelopen twee races als tweede geëindigd, maar dat is volgens de teambaas geen reden om te zeggen dat het Duitse team de op één na snelste is. 'Ik zou dat niet zeggen, omdat ze een sterk team zijn en we hebben nu een paar goede zondagen gehad. Maar misschien lag dit circuit ons ook meer. Na Brazilië hebben we misschien meer beeld, maar ik denk niet dat ze ineens een halve minuut langzamer zijn dan wij', eindigt Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws