Marko verwacht geen Red Bull-dominantie: 'Onmogelijk alles weer zo goed aan elkaar te knopen' Formule 1
Formule 1

Marko verwacht geen Red Bull-dominantie: 'Onmogelijk alles weer zo goed aan elkaar te knopen'

Marko verwacht geen Red Bull-dominantie: 'Onmogelijk alles weer zo goed aan elkaar te knopen'

Helmut Marko denkt dat het lastig wordt voor Red Bull Racing om nog een dominant seizoen mee te maken. Desondanks is de Red Bull-adviseur van mening dat het team blij mag zijn met een coureur als Max Verstappen, aangezien de regerend wereldkampioen alleen nog maar beter zal worden. Marko denkt daarnaast niet dat de straf omtrent het overschrijden van het budgetplafond een grote rol zal spelen. Red Bull gaat haar tijd op een andere manier goed invullen.

Aan het begin van het seizoen had men niet verwacht dat Red Bull een ontzettend dominant jaar zou kennen. 'We hebben heel erg realistisch naar dit seizoen gekeken', vertelt Marko bij OE24. 'Het is uiteindelijk geweldig hoe het jaar is verlopen. Niemand had kunnen voorspellen dat Max deze vorm kon aantikken. Het is alleen jammer dat er niet voldoende races zijn om de meeste overwinningen van een team in één jaar te evenaren', doelt de Red Bull-adviseur op het 2016-seizoen waarin Mercedes negentien zeges wist te boeken.

Dit seizoen lijkt de opmaat te zijn voor enkele dominante jaren van de Oostenrijkse renstal. Daar is Marko het echter niet helemaal mee eens, ondanks dat Verstappen in de aankomende seizoenen alleen nog maar meer zal groeien als coureur. 'Ik denk dat het haast onmogelijk is om alles weer zo goed aan elkaar te knopen als dit seizoen. Max heeft echter nog niet zijn piek bereikt. Hij is nu al een stuk volwassener, sneller en beter in het managen van zijn banden. Toch denk ik dat er voldoende ruimte is voor verbetering.'

Marko: 'We laten ons niet negatief beïnvloeden'

Verstappen was in Mexico opnieuw dominant, maar de zege domineerde niet de krantenkoppen. Veel teambazen spraken namelijk over een te lichte straf voor Red Bull nadat het team de budgetlimiet had overschreden. 'We laten ons niet negatief beïnvloeden door dergelijke woorden, we gebruiken het juist als motivatie. We kunnen de verloren tijd in de windtunnel nu juist gebruiken om te kijken naar de strategie omtrent het gewicht en de ophanging. We moeten de logische stappen ondernemen, door bijvoorbeeld ook dingen aan te passen bij onze boekhouding', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws