Wolff over kans op overwinning: 'We moeten nederig blijven, maar ook naar de sterren reiken' Formule 1
Formule 1

Wolff over kans op overwinning: 'We moeten nederig blijven, maar ook naar de sterren reiken'

Wolff over kans op overwinning: 'We moeten nederig blijven, maar ook naar de sterren reiken'

Toto Wolff vindt het frustrerend dat het team in Mexico een overwinning misliep, maar hij blijft hopen op een kans in de laatste twee races. Lewis Hamilton kon na de start van de race op het Autódromo Hermanos Rodríguez de winnaar Max Verstappen goed volgen. Achteraf bleek echter de bandenkeuze van Mercedes niet de juiste, waardoor de Brit in de tweede stint veel tijd verloor ten opzichte van de Nederlander.

In Mexico had het de eerste overwinning van Mercedes van dit seizoen kunnen worden. De teambaas van de Duitse renstal vindt het erg jammer dat het niet is gelukt. 'Het punt is dat we racers zijn en op dit moment kunnen we het een beetje voor ons zien', vertelt Wolff over een mogelijke overwinning, geciteerd door de Britse tak van GPFans. 'We willen het gewoon pakken en daarom is er altijd een gevoel van frustratie', voegt hij eraan toe.

Toch is hij trots op de stappen die Mercedes dit jaar heeft gezet. 'Ik ben het er absoluut mee eens dat we zo'n lange weg terug hebben afgelegd en hier zijn we dan', zegt Wolff. Het team kon eerder in het jaar amper meedoen voor de eerste plaats. Iets dat erg raar is voor Mercedes. 'We racen voor een overwinning, we racen om met beide auto's op het podium te staan en de Ferrari's staan nu gelukkig achter ons', vervolgt de Oostenrijker.

Wolff: 'We zullen in de mix zijn volgend jaar'

Wolff vindt dat het team niet te hard van stapel moet lopen, nu de overwinning dichtbij was. 'We moeten nederig blijven over wat we hebben bereikt en toch naar de sterren reiken', verklaart de teambaas. Volgens de teambaas was de kans in Mexico echter de beste kans voor Mercedes om nog voor een overwinning te gaan. 'Volgens de simulaties wel, ja', vertelt Wolff.

Toch blijft het team dromen over een overwinning in de laatste twee races. 'We zien onze mogelijkheden en dat we in staat zijn om te concurreren. Ik ben echt trots met het team op wat we dit weekend heeft gedaan. We hebben met veel dingen geëxperimenteerd', verklaart Wolff. Ook voor 2023 is de vijftigjarige optimistisch. 'De jongens van de motoren hebben de grenzen verlegd om ons ook de maximale performance te geven, dus ik denk dat het een mix zal zijn tussen het maximale geven en het maximale bereiken voor volgend jaar', eindigt de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws