Wolff: 'Ik denk ongeveer hetzelfde als Verstappen over de Formule 1' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Ik denk ongeveer hetzelfde als Verstappen over de Formule 1'

Wolff: 'Ik denk ongeveer hetzelfde als Verstappen over de Formule 1'

Het is regelmatig voorgekomen dat Mercedes-teambaas Toto Wolff en wereldkampioen Max Verstappen het niet met elkaar eens zijn, en zelfs de nodige sneren uitdelen aan elkaar in de media, maar volgens Wolff heeft hij een vrij vergelijkbare blik op de Formule 1 als Verstappen. Daarnaast ging Wolff in een interview met het Italiaanse La Gazzetta dello Sport in op het Italiaanse pronkstuk van de Mercedes-opleiding.

Van Verstappen is bekend dat hij geen fan is van het sprintweekendformat, en over het algemeen ook niet van andere experimenten als het aankomt op de weekendindeling. Verder was Verstappen vooral in het Las Vegas-weekend erg kritisch op alle show rondom de actie op de baan. Wolff kwam juist dat weekend in aanvaring met een journalist, die ook kritiek uitte op het weekend in Las Vegas. De Oostenrijker verdedigde de organisatie van de race juist, en deed dat op een dusdanig felle wijze, dat hij een week later in Abu Dhabi nog een formele waarschuwing kreeg.

Formule 1 moet jonger publiek aanspreken

Toch vindt Wolff zelf dat hij redelijk op één lijn zit met Verstappen. 'Zoals ik het zie, is Max een purist en denkt hij ongeveer hetzelfde over de Formule 1 als ik: vrijdag en zaterdag draaien om de voorbereiding en om de kwalificatie, en dan heb je op zondag het hoofdgerecht, waarbij je toeleeft naar de start. Je moet echter wel openstaan voor veranderingen', zo plaatst de Mercedes-teambaas daar een kanttekening bij. 'We houden allemaal van tradities, zelfs Stefano Domenicali (Formule 1-CEO, red.), maar we moeten ook een nieuw publiek bereiken en de sport moderner maken voor jonge mensen.'

Kan het Italiaanse wonderkind in de voetsporen van Verstappen treden?

Over jonge mensen gesproken: Mercedes beschikt op het moment misschien wel over het grootste talent uit de opstapklassen. Andrea Kimi Antonelli is vernoemd naar voormalig Ferrari-coureur Kimi Räikkönen, en is een Italiaan, maar zit toch in het talententeam van Mercedes. De 17-jarige coureur slaat dit jaar de Formule 3 over, en mag in de Formule 2 debuteren bij topteam Prema. Uiteraard is Wolff blij met Antonelli: 'Ik kan alleen maar respect hebben voor Marco en Veronica, de genieën die een jongen met een buitengewoon talent gecreëerd hebben.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

kimiantonelli mercedes 2023
Andrea Kimi Antonelli rijdt in 2024 in de Formule 2, op 17-jarige leeftijd.

'Kimi is een talent, maar hij is ook een loyaal en oprecht persoon, en dat is net zo belangrijk', vervolgt Wolff. 'Achter het stuur kan hij keihard zijn. Hij is al bij ons sinds hij elf jaar oud was, en we willen dat hij ruimte krijgt om op te groeien. We willen hem niet opbranden. In de Formule 2 zal hij niet iedereen omverblazen, dat is simpelweg niet mogelijk. Ik ben wel groot fan van hem, en de tijd zal uitwijzen wat onze baby boy in de Formule 1 kan doen.' In tegenstelling tot Verstappen, die op 17-jarige leeftijd in de Formule 1 debuteerde, mag Antonelli pas na zijn achttiende verjaardag, op 25 augustus, in de koningsklasse van de autosport uitkomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws