Wolff sneert naar 'slechte rekenaar' Horner: 'Ik kan niet op 2026 wachten' Formule 1
Formule 1

Wolff sneert naar 'slechte rekenaar' Horner: 'Ik kan niet op 2026 wachten'

Wolff sneert naar 'slechte rekenaar' Horner: 'Ik kan niet op 2026 wachten'

Toto Wolff praat graag over Christian Horner, en Christian Horner praat graag over Toto Wolff. Terwijl Andrea Stella en Frédéric Vasseur zich er vooral op focussen om hun teams vooruit te loodsen, houden de teambazen van Mercedes en Red Bull Racing zich ook regelmatig bezig met een verbale tenniswedstrijd, waarbij het moddergooien een vast element in de interviews wordt. Ditmaal serveert Wolff.

Wolff en Horner kunnen al jarenlang niet meer goed met elkaar door een deur, en in 2021 werden de verhoudingen verder op scherp gezet in een spannende titelstrijd, waarna het overschrijden van het budgetplafond de boel er niet beter op maakte. Sinds 2022 komen beide teams elkaar op het circuit niet meer veel tegen, waardoor de storm weer even ging liggen. Dit jaar werd het vuurtje opnieuw opgestookt, waarbij Wolff zich vooral liet horen rondom het onderzoek naar Horner, terwijl Horner op zijn beurt weer niet blij ermee is dat Wolff publiekelijk naar de diensten van Max Verstappen hengelt.

Red Bull plukt Mercedes leeg

De laatste weken gaat het vooral over het personeel. Bij zowel Red Bull als Mercedes vertrekken de nodige kopstukken. Mercedes zag Loïc Serra en Jérôme D'Ambrosio naar Ferrari verkassen, terwijl Red Bull Adrian Newey verloor en sportief directeur Jonathan Wheatley ook nadrukkelijk in verband wordt gebracht met Audi en zijn eerste werkgever, Alpine (destijds nog onder de naam Benetton, red.), als teambaas.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

jerome dambrosio mercedes f1 gp saoedi arabie 2023
D'Ambrosio draagt vanaf oktober Ferrari-kleding, waar hij adjunct-teambaas wordt.

Ook McLaren-CEO Zak Brown liet recentelijk weten dat hij steeds meer Red Bull-cv's langs ziet komen. Wolff haakte daar graag op in: 'Zak heeft gelijk. We zien op alle niveaus Red Bull-cv's. Horner reageerde op zijn beurt weer op zijn Oostenrijkse collega: 'We hebben zo'n 220 mensen van de motorafdeling van Mercedes naar Red Bull Powertrains gehaald, dus als we het hebben over het verliezen van mensen, kan Wolff zich beter zorgen maken over 220 mensen dan over één of twee cv's', luidde de duidelijke verwijzing naar Verstappen en Newey.

Wolff kraakt Horner af

Beide Christians - Toto Wolff heet in werkelijkheid Torger Christian Wolff - waren het echter ook niet eens over de aantallen. PlanetF1 had in Imola het eenvoudige karwei om Wolff met de aantallen van Horner te confronteren, waarna de Oostenrijker meteen in de versnelling schoot. 'Hij moet echt wat aan zijn rekenwerk doen', aldus de 52-jarige teambaas van Mercedes. 'We hebben het hier over negentien engineers.' De belangrijkste naam is daarbij Ben Hodgkinson, die een van de kopstukken was bij het ontwerpen van de dominante Mercedes-power unit, en nu technisch directeur is bij Red Bull Powertrains.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

toto wolff christian horner mercedes red bull racing f1 gp miami 2023
De goede vrienden van Red Bull en Mercedes.

'Wat de aantallen ook mogen zijn, het is volkomen normaal dat er mensen zijn die tussen teams overstappen', vervolgt Wolff. 'Wij hebben een motorafdeling die zo goed is als maar mogelijk is, onder geweldig leiderschap. Er is geen millimeter binnen HPP (High Performance Powertrains, red.) die ik anders zou willen indelen, qua organisatie, en ook niet als het aankomt op de mensen die daar werken, waarbij ik het genoegen heb om met hen te mogen samenwerken. Het is een perfecte organisatie.'

Wolff staat vooral ook te trappelen om de lach van het gezicht van Horner te vegen. 'De motorafdeling levert, en dat doen we al heel lang. Sinds 2014 vormen we eigenlijk constant de maatstaf, en dat is met de nieuwe motor ook zo. Dat is dus niet veranderd. Ik kan echt niet wachten tot 2026, om te zien hoe de verschillende power units presteren', sluit Wolff snerend af, en duidelijk vol vertrouwen over zijn eigen power unit, terwijl Red Bull Powertrains er volgens geruchten momenteel minder goed voor zou staan.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws