Wolff blijft maar wachten: 'Hij slaat zich voor zijn kop als Verstappen beschikbaar blijkt’ Formule 1
Formule 1

Wolff blijft maar wachten: 'Hij slaat zich voor zijn kop als Verstappen beschikbaar blijkt’

Wolff blijft maar wachten: 'Hij slaat zich voor zijn kop als Verstappen beschikbaar blijkt’

Max Verstappen heeft al aangegeven geen plannen te hebben om naar Mercedes te verkassen, maar toch zou Toto Wolff hem er maar wat graag bij hebben. Mercedes lijkt langzaamaan een beetje in verval te raken en de teambaas zou de Nederlander dolgraag binnenhalen om uit het slop te raken. ‘Als de RB20 zich onvoorspelbaar gedraagt, wordt het verschil tussen Verstappen en Pérez pijnlijk duidelijk’, schrijft Erik van Haren voor De Telegraaf.

Mocht Wolff Verstappen daadwerkelijk naar de Zilverpijlen weten te lokken, dan zou dit alleen kunnen als Mercedes de boel weer op orde krijgt. De Britse coureurs van het team wisten de top vijf niet te halen in Imola en rijdt momenteel in een niemandsland tussen de snellere bolides van Red Bull Racing, Ferrari en McLaren voor hen en het langzamere middenveld achter hen. ‘Verstappen heeft geen enkele reden om nu bij Red Bull weg te gaan’, is Van Haren van mening, zeker nu de storm rond die oplaaide rond Red Bull aan het begin van het seizoen weer is gaan liggen.

Pas in 2026 zou er misschien sprake kunnen zijn van een vertrek bij Red Bull, verwacht de journalist. ‘Dat weet Wolff ook, maar hij slaat zich voor zijn kop als Verstappen over een paar maanden toch beschikbaar blijkt’, voorspelt hij. ‘We moeten compromissen sluiten en kijken hoe de boel zich ontwikkelt’, zei Wolff er zelf over. ‘We hebben George, een geweldige coureur, en we gaan zien wie zijn teamgenoot wordt’, aldus de teambaas, die aangeeft geen haast te hebben bij het maken van die beslissing.

Antonelli voorlopig meest logische optie

Op dit moment is er één optie voor de Zilverpijlen die echt realistisch lijkt en dat is Andrea Kimi Antonelli. De Italiaanse coureur rijdt momenteel in de Formule 2 en heeft al een Formule 1-test verreden. Hoewel hij nu nog te jong is, zou hij na zijn verjaardag in augustus al kunnen instappen bij Williams en zo ervaring opdoen, suggereert Van Haren. ‘De verwachtingen in zijn thuisland zijn heel hoog en dat is ook onze schuld’, moet Wolff toegeven. ‘We laten hem zijn ding doen. Hij komt zeker in de Formule 1, maar we moeten niet te veel haasten’, voegt hij eraan toe. De jonge coureur is al verbonden aan het team van Mercedes, dus voorlopig hoeft Wolff nog niet te vrezen dat een ander team hem bij de Duitse renstal wegkaapt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws