Mercedes haalt uit naar Red Bull: 'Bewust geprobeerd goede naam Hamilton aan te tasten' Formule 1
Formule 1

Mercedes haalt uit naar Red Bull: 'Bewust geprobeerd goede naam Hamilton aan te tasten'

Mercedes haalt uit naar Red Bull: 'Bewust geprobeerd goede naam Hamilton aan te tasten'

In een statement op social media heeft Mercedes hard uitgehaald naar de leiding van Red Bull Racing. De Brits-Duitse renstal vindt dat de leiding van Red Bull bewust de 'goede naam en sportieve integriteit van Lewis Hamilton' heeft aangetast.

Het statement volgt na de afwijzing van Red Bulls verzoek de straf van Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië te herzien. Het team zou nieuw bewijs hebben, maar de stewards waren niet overtuigd. Derhalve blijft Hamilton winnaar van de Britse Grand Prix, die getekend werd door een incident met Max Verstappen in ronde 1. 'Het Mercedes-AMG Petronas F1 Team verwelkomt de beslissing van de stewards om Red Bull Racings verzoek tot herziening te weigeren', opent het team in een statement.

Wat volgt is harde kritiek richting de Oostenrijkse renstal. Vooral de leiding van Red Bull Racing, in dit geval vooral teambaas Christian Horner, moet het ontgelden. 'In navolging van het afsluiten van het indicent, hopen we dat deze beslissing het einde betekent van een bewuste poging van het hogere management van Red Bull Racing om de goede naam en sportieve integriteit van Lewis Hamilton aan te tasten, inclusief de documenten die ingediend werden voor hun niet succesvolle verzoek tot herziening.' Mercedes sluit het statement af door te schrijven dat het uitkijkt naar de Grand Prix van Hongarije en hoopt het 'harde gevecht' voor het kampioenschap voort te zetten.

Vanuit Red Bull was er veel kritiek op het optreden van Hamilton, die door de stewards werd gezien als de coureur die het meeste schuld had bij de crash van Verstappen. Zo haalde adviseur Helmut Marko al uit naar de regerend wereldkampioen en noemde Horner Hamilton 'de agressor' van de crash.

Wil je laten weten wat jij aankomend weekend verwacht? Registreer je hier en praat mee!

Bookmaker geeft Verstappen meer kans in kwalificatie dan in de race

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws