Wolff kijkt tevreden terug op kwalificatie: 'Kunnen nog niets over de race zeggen' Formule 1
Formule 1

Wolff kijkt tevreden terug op kwalificatie: 'Kunnen nog niets over de race zeggen'

Wolff kijkt tevreden terug op kwalificatie: 'Kunnen nog niets over de race zeggen'

George Russell heeft op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal de tweede polepositie van zijn F1-carrière binnengesleept. In Q1 wist de Brit een rondetijd van precies 1:12,000 neer te zetten. Deze tijd werd later ook nog door Max Verstappen gereden, maar omdat Russell de eerste was bleef hij zijn polepositie behouden. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is het behaalde resultaat in Montreal bewijs dat het team, inderdaad, de goede kant op gaat.

Het is geen makkelijke start van het seizoen geweest voor Mercedes. Toch lijkt het tij nu te keren voor de Duitse renstal. In de derde vrije training was het Lewis Hamilton die de snelste rondetijd wist neer te zetten. De Brit reed zijn snelste ronde tijdens de training in 1:12,549. Toch was het Russell die in de kwalificatie een stuk sneller was. Hamilton bleef hangen op een zevende plek met een rondetijd van 1:12,280. 'We snappen momenteel niet waarom het niet iets meer in ons voordeel was', vertelt Wolff aan Sky Sports.

Een beter presterende auto

Volgens Wolff is het nog te vroeg om al uit te gaan van een overwinning voor Russell tijdens de race op zondag. 'We kunnen nog niets over de race zeggen. We staan op pole en dat is fantastisch. Russell zijn ronde was geweldig.' Wolff vertrouwt er wel op dat de kwalificatie laat zien dat de Duitse renstal nu echt de goede kant op gaat. 'Zoals we nu al langere tijd zeggen, gaat het team de goede kant op. We hebben over de afgelopen races heel wat kleine veranderingen meegebracht. Sommige daarvan zijn zichtbaarder dan andere. We bewegen ons zeker richting een beter presterende auto', vertelt de teambaas.

Wolff houdt dan ook vol dat het niet een specifieke verandering is geweest die voor de prestaties heeft gezorgd. 'In de Formule 1 is het nooit maar een aanpassing aan de auto die al het verschil maakt. Gisteren reden we met de oude vleugel en waren we onder alle omstandigheden eigenlijk heel competitief. Het gaat om wat er met de vloer is gedaan, de kleine aanpassingen aan het bodywork van de auto, en natuurlijk ook de voorvleugel.'

Wat de teambaas wel heeft verbaasd is dat Hamilton in de kwalificatie opeens niet meer zo dominant leek te zijn. 'Het zag er eerst naar uit dat Hamilton de opperhand had. Het leek erop alsof beide auto's iedereen versloegen. Aan het einde werd het zo krap, ook voor Russell, en toen kwam er voor Hamilton maar geen goede rondetijd. We snappen nog niet waarom het niet iets meer in ons voordeel was', sluit de teambaas af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws