Russell over Mercedes-ontwerp voor 2023: 'Niet uitgesloten dat we filosofie veranderen' Formule 1
Formule 1

Russell over Mercedes-ontwerp voor 2023: 'Niet uitgesloten dat we filosofie veranderen'

Russell over Mercedes-ontwerp voor 2023: 'Niet uitgesloten dat we filosofie veranderen'

Mercedes zal dit seizoen, waarin Max Verstappen ruim aan de leiding gaat, snel willen vergeten. Dit seizoen werd er gekozen voor een radicaal design met opvallende, slanke sidepods. Dat lijkt vooralsnog niet helemaal lekker uit te pakken, en daarom is de Duitse renstal al bezig met de auto voor volgend seizoen. Volgens George Russell is alleen nog niet besloten op welke voet het team door wil gaan.

'Ik denk dat niets van tafel is', begint Russell in gesprek met de officiële website van de Formule 1, als hem wordt gevraagd naar de Mercedes-auto van 2023. 'We hebben een uniek ontwerp met de sidepods. Het is niet uitgesloten dat we met dat ontwerp doorgaan, maar het is evenmin uitgesloten dat we de filosofie volledig veranderen. Maar of we nu brede of smalle sidepods hebben, dat is uiteindelijk niet het verschil in prestaties.'

Mercedes kan problemen niet zomaar oplossen

Op circuits met weinig downforce en hoge snelheden had Mercedes niet verwacht goed te presteren. 'Ik denk dat we precies begrijpen waarom we op circuits als Zandvoort en Boedapest competitief waren, en we begrijpen waarom we op circuits als Monza en Spa niet competitief waren', aldus Russell. 'Dat betekent niet dat we de problemen van de ene op de andere dag kunnen oplossen.'

'We moeten deze auto blijven ontwikkelen', gaat de Mercedes-coureur verder. 'Volgend jaar wordt een soort evolutie hiervan en ik denk dat we nu wel een heel duidelijke richting hebben voor de ontwikkeling van de auto.' Op dit moment kent Mercedes een achterstand van 35 punten op Ferrari bij de constructeurs, en daarmee is er ook dit seizoen nog steeds het één en ander mogelijk voor het team van Toto Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws