Aston Martin na verandering aan onderzijde: 'Had een enorme impact op ons en Mercedes' Formule 1
Formule 1

Aston Martin na verandering aan onderzijde: 'Had een enorme impact op ons en Mercedes'

Aston Martin na verandering aan onderzijde: 'Had een enorme impact op ons en Mercedes'

Afgelopen seizoen wist Aston Martin niet hoger te eindigen dan de zevende plaats in het WK, maar voor Otmar Szafnauer was dat geen verrassing. Volgens de teambaas van Sebastian Vettel en Lance Stroll heeft dat allemaal te maken gehad met de regelwijzigingen voor het seizoen van 2021. Het jaar daarvoor wist het voormalige Racing Point namelijk nog vier podiumplaatsen en een overwinning binnen te halen.

'Dit jaar werden onze zorgen uit de winter bevestigd', begint Szafnauer geciteerd door Formel1.de. Hij benadrukt dat de veranderingen aan de onderzijde van de auto 'een enorme impact op ons en Mercedes' zouden hebben gehad. 'Omdat het zo krap was in het middenveld, wierpen de rondetijden van zeven, acht of negen tienden, die afhankelijk van het circuit verloren gingen, ons terug van de op twee na snelste auto naar de op zes of zeven na snelste auto.'

'Dat maakt de auto onstabiel'

Volgens Szafnauer verloor zijn team vooral veel downforce aan de achterkant. 'Dat maakt de auto onstabiel bij het ingaan van de bocht. Het is een kettingreactie. Toen we probeerden de verloren downforce terug te winnen, kreeg je een auto die meer aerodynamische weerstand had dan in het verleden. Op sommige circuits betekent een beetje meer luchtweerstand geen groot tekort in rondetijd, maar op andere wel.'

'We hadden een groot ontwikkelingsprogramma aan het begin van 2021', blikt Szafnauer terug. Maar daar bleek toch te weinig tijd voor. 'We hebben bewust de keuze gemaakt om voor de ontwikkeling volledig over te stappen op 2022, ook al was dat erg pijnlijk.' Hoe goed de auto zal zijn, weet hij niet. 'We hebben een aantal doelen voor onszelf gesteld. Maar ik weet niet hoe agressief die doelen zijn, want ik weet niet welke doelen anderen hebben', besluit Szafnauer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws