Wolff nog altijd vol ongeloof over Abu Dhabi: 'Onbegrijpelijk hoe dat tot stand kwam' Formule 1
Formule 1

Wolff nog altijd vol ongeloof over Abu Dhabi: 'Onbegrijpelijk hoe dat tot stand kwam'

Wolff nog altijd vol ongeloof over Abu Dhabi: 'Onbegrijpelijk hoe dat tot stand kwam'

Toto Wolff geeft toe dat de Grand Prix van Abu Dhabi van 2021 hem nog steeds bezighoudt, al gaat het nu meer om ongeloof dan om boosheid. Wel zegt de teambaas van Mercedes dat het verder is afgesloten, al blijft het toch wel een dingetje voor de Oostenrijker, ruim een jaar na dato.

'Het was lastig na Abu Dhabi', vertelt Wolff in een interview met The Times. 'Ik heb altijd van het principe gehouden dat de stopwatch nooit liegt. Het team dat wint, verdient het om kampioen te worden.' Dat gebeurde niet, omdat Max Verstappen Lewis Hamilton in de laatste ronde voorbijging na een late safety car-fase die voor veel kritiek zorgde in de autosportwereld.

Wolff hield even niet meer van de Formule 1

Wolff zag hoe zijn principe anders liep dan gewenst. 'Aan het einde van de race nam een ​​individu beslissingen die nergens in het regelboek terug te vinden waren en die zo ingrijpend waren dat ze de uitkomst ongelooflijk maakten', doelt de 51-jarige op de beslissing van de toenmalige wedstrijdleider Michael Masi. De Australiër koos ervoor om enkel de lapped cars tussen Hamilton en Verstappen weg te halen.

'Dat is een moment waarop je even niet van de sport houdt', gaat Wolff verder. 'Het beginsel van eerlijkheid weer daar geschonden. De FIA ​​heeft de man ontslagen, omdat het een menselijke fout was. Maar het is nu gedaan en afgesloten.' Wolff denkt er dus nog altijd veel aan. 'Maar niet met woede. Het is gewoon onbegrijpelijk hoe dat tot stand is gekomen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws