Geluidsoverlast veroorzaakt door auto Verstappen levert Imola geldboete op Max Verstappen
Max Verstappen

Geluidsoverlast veroorzaakt door auto Verstappen levert Imola geldboete op

Geluidsoverlast veroorzaakt door auto Verstappen levert Imola geldboete op

Het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, beter bekend als Imola, moet een boete betalen nadat eind vorig jaar geluidsoverlast werd veroorzaakt. Max Verstappen was één van de verantwoordelijken daarvoor, gezien hij destijds een filmdag had op het Italiaanse circuit.

Verstappen en Red Bull Racing waren oktober vorig jaar aanwezig in Imola voor een filmdag met de crew van Viaplay. Voor de Nederlandse rechtenhouder van de Formule 1 reed Verstappen een paar rondjes in de Red Bull RB9 uit 2013, voorheen de meest succesvolle auto van het Oostenrijkse team. De RB9 beschikt in tegenstelling tot de huidige auto's echter een V8 die aanzienlijk meer lawaai maakt.

RB9 en Verstappen zorgen voor geluidsoverlast in Imola

De RB9 maakte dusdanig veel lawaai, dat lokale geluidsoverlastdetectoren werden geactiveerd en daardoor heeft het circuit nu een boete ter waarde van 500 euro moeten betalen. Elena Penazzi, raadslid voor het Autodromo, Toerisme en Burgerservices van Imola reageerde tegenover Corriere dello Sport: 'Het Red Bull-evenement was de enige keer dat het Autodromo het afgelopen jaar lawaai maakte en het was altijd binnen de limiet, ondanks de vele activiteiten die worden uitgevoerd.'

Hoewel Penazzi beweert dat alles binnen de geluidslimiet gebeurde, gingen de lokale geluidsoverlastdetectoren toch af. 'Op 12 oktober kwam Red Bull opdagen met een oudere auto dan de huidige en werden de limieten overschreden. Het was een kwestie van een paar ronden', aldus Penazzi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws