Wolff niet geïnteresseerd in recordman Verstappen: 'Statistieken zijn leuk voor Wikipedia, maar dat leest niemand' Formule 1
Formule 1

Wolff niet geïnteresseerd in recordman Verstappen: 'Statistieken zijn leuk voor Wikipedia, maar dat leest niemand'

Wolff niet geïnteresseerd in recordman Verstappen: 'Statistieken zijn leuk voor Wikipedia, maar dat leest niemand'

Toto Wolff zag dat zijn Mercedes-coureurs er het maximale hebben uitgehaald vandaag, maar zei na afloop dat hij niet blij kan zijn met de vijfde en de zesde plaats. De teambaas van de Silver Arrows wil in de toekomst de onnodige penalty's van zowel George Russell als Lewis Hamilton vermijden en was duidelijk niet in de beste mood. Misschien verklaart dat zijn uitspraken over Max Verstappen, de man die vandaag weer alle aandacht naar zich toetrok.

'Wij hadden tenminste nog twee coureurs die met elkaar vochten', stak Wolff ietwat gepikeerd van wal. De Oostenrijker is het duidelijk beu dat Verstappen geen concurrentie krijgt van zijn teamgenoot Sergio Pérez en daarom lijkt het record van de Nederlander hem weinig te doen. 'Ik weet niet of die records hem überhaupt iets kunnen schelen. Die statistieken van Verstappen zijn leuk voor Wikipedia, maar dat leest niemand', concludeerde Wolff.

De focus op de eigen prestatie dan maar. De teambaas was niet enorm tevreden, maar zag wel dat zijn rijdersduo alles uit de kast heeft gehaald in Monza. 'De punten zijn goed, maar we moeten niet blij zijn met P5 en P6. Aan de andere kant was het wel het maximale dat we konden behalen vandaag.' De prestatie van Mercedes was inderdaad niet indrukwekkend, maar uiteindelijk was het een secure Grand Prix voor de Britse renstal. Wolff vergeleek dit raceweekend dan ook met dat in Spa en Bakoe. 'We zijn net wat beter op de low downforce-circuits, zoals in Zandvoort. Het was oké, maar nog niet geweldig', concludeerde hij.

Straffen voor Mercedes

Zowel Russell als Hamilton ging in het boekje van de raceleiding vandaag. Die eerste kwam na zijn pitstop neus aan neus met Esteban Ocon en duwde de Alpine-coureur, die nog geen bandenwissel had gemaakt, pardoes van de baan. Een domme actie, zo luidde het oordeel van de commentatoren, want de Fransman zou ongetwijfeld geen weerwerk kunnen bieden tegen de Mercedes van Russell. Hamilton maakte naar het einde van de race toe dan weer contact met Oscar Piastri toen hij de jonge Australiër wilde inhalen. Ook dat was een onnodig risico want de Brit zat op de snellere mediumband. 'Beide straffen zijn terecht', oordeelde Wolff na afloop. 'We moeten kijken hoe we dat in de toekomst anders kunnen aanpakken, want dat willen we vermijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws