Vettel heeft niet getreurd nadat Verstappen zijn record brak: 'Hopelijk wint hij zestien races' Formule 1
Formule 1

Vettel heeft niet getreurd nadat Verstappen zijn record brak: 'Hopelijk wint hij zestien races'

Vettel heeft niet getreurd nadat Verstappen zijn record brak: 'Hopelijk wint hij zestien races'

Sebastian Vettel hoopt dat Max Verstappen de laatste twee races ook nog wint. De Nederlander wist in Mexico zijn veertiende overwinningen van dit jaar te behalen en brak daarmee het record van Vettel en Michael Schumacher van meeste eerste plaatsen in een seizoen. De Aston Martin-coureur vindt het geen probleem dat het record niet meer in zijn handen is, en moedigt de tweevoudig wereldkampioen aan.

Vettel ziet dat Verstappen dit jaar bijzonder goed wist te presteren. 'Goed gedaan', is de eerste reactie van de Duitse coureur, geciteerd door RaceFans. 'Ik denk dat hij een geweldig seizoen achter de rug heeft, dus hopelijk wordt zijn aantal overwinningen aan het einde van het jaar zestien', vertelt de viervoudig wereldkampioen. 'Al het andere zal een teleurstelling zijn, nietwaar?', voegt hij eraan toe.

Wel haakt Vettel in op het feit dat ook het team van Verstappen, Red Bull Racing, een geweldige prestatie heeft geleverd dit seizoen. 'Natuurlijk hebben ze het momentum van vorig jaar en de auto dit jaar is ongelooflijk. Ze wonnen races, ook al was hun auto zwaarder dan alle andere wagens. Ik denk dat ze nu waarschijnlijk het gewicht eruit hebben gehaald, dus de auto is er, maar Max levert geweldig werk', benadrukt de coureur die zelf ook bij Red Bull reed.

Vettel: 'Ik ben erg blij voor Red Bull'

Red Bull en Verstappen blijken dit jaar het oppermachtige team te zijn. De Nederlander wist in Japan zijn coureurstitel al veilig te stellen en hij heeft al veertien overwinningen op zijn naam staan. Ook het team doet het goed, want de Oostenrijkse renstal wist in Austin het constructeurskampioenschap te winnen. Dat was een emotioneel weekend, vanwege het overlijden van Dietrich Mateschitz.

Vettel reed naar aanleiding van het overlijden van de oprichter van Red Bull met een speciale helm als eerbetoon aan Oostenrijker. Het ontwerp van de helm is gebaseerd op een helm die hij droeg in 1998 tijdens het karten, toen hij voor het eerst voor het team reed. Vettel is blij dat zijn oude renstal zo goed weet te presteren. 'Het is geweldig voor het team, ik ken nog steeds een aantal mensen daar, dus ik ben erg blij voor hen', eindigt de coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws