Wolff over motorproblemen: 'Misschien haalt Hamilton met deze motor het einde niet' Formule 1
Formule 1

Wolff over motorproblemen: 'Misschien haalt Hamilton met deze motor het einde niet'

Wolff over motorproblemen: 'Misschien haalt Hamilton met deze motor het einde niet'

Bij het team van Mercedes kampt men met een opmerkelijk en vervelend verschijnsel bij de motoren. De krachtbronnen van de Brits-Duitse renstal vertoont uit het niets haarscheuren en dat heeft veel impact op de duurzaamheid van de krachtbron. Teambaas Toto Wolff legt uit dat dit probleem veel onzekerheid met zich meebrengt, met name met het oog op het kampioenschap.

Wolff legt in gesprek met Sky Sports F1 uit wat precies het probleem is. 'Eigenlijk zien we plotseling wat 'scheurtjes' in de ICE optreden, heel onverwachts. We weten niet waar het vandaan komt en we weten ook niet hoeveel pk het ons kost', aldus de teambaas, die uitlegt dat er veel onzekerheden komen kijken bij dit onverhoopte probleem.

Vijfde motor voor dit seizoen niet uitgesloten

Het is dan ook niet uitgesloten dat Hamilton een vijfde motor zal moeten gebruiken dit seizoen. Er zijn nog zeven raceweekenden te gaan, maar hoelang de vierde krachtbron het precies uit zal houden is onbekend. 'Dat is iets waar we inderdaad rekening mee moeten houden. Ik hoop het niet, want zeven races zou moeten lukken. We moeten de situatie constant in de gaten houden en het kan helaas gebeuren dat we tegen het einde nog een straf moeten pakken, maar we zullen zien.'

Ondertussen is Mercedes in haar fabriek druk bezig om de issue van de motoren te achterhalen. 'We weten wat er fout gaat, maar niet hoe. Op dit moment zijn we dat helemaal aan het analyseren, want het mag in de toekomst niet meer gebeuren. Het kan ons uiteindelijk een kampioenschap kosten.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws