Wolff over verschil tussen Verstappen en Pérez: 'Vreemd en bizar' Formule 1
Formule 1

Wolff over verschil tussen Verstappen en Pérez: 'Vreemd en bizar'

Wolff over verschil tussen Verstappen en Pérez: 'Vreemd en bizar'

Toto Wolff vindt het opvallend dat het gat tussen Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Pérez zo groot is. Verstappen heeft wel vaker zijn teamgenoten gebroken, en volgens de Mercedes-teambaas is Pérez nu de volgende. Wolff denkt dat het misschien komt, doordat Verstappen een auto om hem heen heeft gecreëerd die snel is, maar moeilijk te besturen. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner komt het verschil vooral doordat Verstappen meer zelfvertrouwen op het circuit heeft.

Het is geen geheim dat de prestaties van Pérez behoorlijk verbleken bij wat Verstappen allemaal met de Red Bull weet neer te zetten. Volgens Motorsport-Magazin ligt Pérez gemiddeld zelfs 0,646 seconden achter op Verstappen in de representatieve tijdritten, waarmee de Mexicaan nog verder achterligt dan voorganger Alexander Albon. Albon lag 0,585 seconden achter Verstappen in zijn korte tijd bij Red Bull. Ook Mercedes-teambaas Wolff vindt het verschil tussen de beide Red Bull-coureurs 'vreemd en bizar', na de kwalificatie op Zandvoort. 'Ik bedoel, Checo (Pérez, red.) is geen idioot. Dat hebben we al die jaren gezien. Checo is een Grand Prix-winnaar, een meervoudig Grand Prix-winnaar. En hij was al bij Racing Point. Dus dat begrijp ik niet', aldus Wolff.

Volgens Wolff is het echter niet helemaal een verrassing, want Verstappen heeft wel eerder zijn teamgenoten gebroken. 'Ik bedoel, we zagen Max elke teamgenoot die bij hem was vernietigen. Dat komt door zijn vermogen om een auto om zich heen te creëren die heel moeilijk onder controle te houden is, maar wel snel is als het kan', voert Wolff al mogelijke reden aan voor waarom niet veel teamgenoten het naast Verstappen redden.

Horner: 'Ik denk niet dat iemand het vertrouwen had dat Verstappen had'

Red Bull-teambaas Horner verdedigde de Mexicaanse coureur wat meer, en zegt dat Verstappen vooral zoveel beter is dan Pérez, doordat Verstappen meer vertrouwen op het circuit heeft. 'Het is voor iedereen hetzelfde (de race en baancondities, red.): je moet gewoon naar buiten gaan en de grip voelen en een ronde rijden, en om wat voor reden dan ook had hij niet het vertrouwen dat Max (Verstappen, red.) heeft', merkte de Britse teambaas op. 'Ik denk niet dat iemand het vertrouwen had dat Max had.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws