Engelse analist erkent: 'Zagen dat Verstappen gewoon wat beter is dan de rest' Formule 1
Formule 1

Engelse analist erkent: 'Zagen dat Verstappen gewoon wat beter is dan de rest'

Engelse analist erkent: 'Zagen dat Verstappen gewoon wat beter is dan de rest'

Max Verstappen won afgelopen weekend de derde editie op rij van de Grand Prix van Emilia-Romagna. Daar moest de Limburger hard voor werken, en zijn vijfde zege van het seizoen leverde dan ook zijn kleinste winstmarge tot nu toe op. Voormalig wereldkampioen Damon Hill is louter positief over Verstappen, die ook wist toe te slaan toen Red Bull Racing het eens niet voor elkaar had.

Het valt lastig te zeggen welk team in Imola de snelste auto had. Red Bull, McLaren, en Ferrari waren aan elkaar gewaagd, maar bij McLaren en Ferrari wisten beide coureurs vooraan mee te strijden. Bij Red Bull was dit bepaald niet het geval: Sergio Pérez viel in Q2 af, en wist zich in de Grand Prix zelf niet verder op te werken dan de achtste plek.

Als analist van Sky Sports F1 zegt Hill dan ook dat we gewoon eerlijk moeten zijn over de klasse van Verstappen. 'Voor de verandering had Red Bull eens een keer niet de dominante auto, en het was de man achter het stuur die het verschil maakte', luidt het compliment van Hill aan het adres van Verstappen. 'Zulke overwinningen geven een coureur een veel beter gevoel dan een eenzame race aan de voorkant van het veld. Max beseft dit heel goed: hij heeft zelf voor Red Bull de poleposition veiliggesteld, en hij heeft zelf Red Bull deze overwinning bezorgd.'

Complimenten voor Verstappen en Norris

Op basis van de prestatie van Pérez is het zeer de vraag of Verstappen wel het beste pakket had. Pérez noemde het weekend van Verstappen dan ook veelzeggend 'zijn beste weekend in een hele lange tijd'. Hill zag ook dat de Limburger tot het uiterste gepusht werd. 'Uiteindelijk zagen we gewoon dat Verstappen gewoon wat beter dan de rest is, niet?' zo geeft de Britse oud-wereldkampioen toe. 'Hij moest echt al zijn talent inzetten om deze overwinning binnen te slepen.'

Achter Verstappen eindigde Norris op slechts zeven tienden achterstand als tweede. Hill is dan ook trots op zijn landgenoot, die dit seizoen het sterkste presteert van de drie Britten. 'Ik was ook heel blij met de prestatie van Lando Norris. Er begint langzaam een mooie, gezonde, sportieve rivaliteit te ontstaan tussen Verstappen en Norris', weet Hill, die de strijd daarmee lijkt te vergelijken met de veel hardere rivaliteit tussen Lewis Hamilton en Verstappen uit het verleden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws