Mercedes staat open voor nieuwe auto: 'Huidig concept is niet heilig' Formule 1
Formule 1

Mercedes staat open voor nieuwe auto: 'Huidig concept is niet heilig'

Mercedes staat open voor nieuwe auto: 'Huidig concept is niet heilig'

Mercedes heeft problemen met de auto, de auto stuitert en is niet snel genoeg. Critici claimen dat de problemen liggen bij het unieke sidepodloze concept van de Duitsers. Toto Wolff heeft het concept eerder altijd verdedigd maar komt daar nu op terug.

Mercedes werd in Baku opnieuw geteisterd door hevige porpoising. George Russell en Lewis Hamilton gaven beide aan dat de situatie onhoudbaar wordt. Met name laatstgenoemde kampte met hevige pijn in de rug na de 51 ronden durende Grand Prix van Azerbeidzjan. Hamilton klom met veel moeite uit de W13 en dus worden de kritiek op het concept van het team groter.

Mercedes op zoek naar oplossingen

Wolff wil nog niet ingaan op eventuele aanpassingen aan de auto maar sluit deze ook niet uit. 'Onder leiding van Mike Elliot kijken we naar alle mogelijke oplossingen. Hij is een zeer capabele technische directeur. Het huidige concept is echter niet heilig. Naar alles wordt gekeken. We gaan het in ieder geval voor elkaar krijgen. Als dingen op korte termijn niet opgelost kunnen worden, dan wel in de komende maanden', zegt Wolff bij Motorsport.

Volgens de Oostenrijker is het nu zaak om dit steeds meer uit te werken en te onderzoeken wat er precies moet gebeuren om de problemen op te lossen. 'We weten de hoofdoorzaak van onze problemen, maar we hebben nog geen antwoorden', gaat Wolff verder. 'Daarom experimenteren we momenteel. Ik geloof nog steeds in een korte termijn oplossing die ons competitiever maakt, maar wellicht verklaart het ook weer niet alles. Ik wil de auto in de tweede helft van het seizoen voor elkaar hebben. Het leren over de auto is uiteindelijk dan wel weer belangrijker dan elk weekend met een korte termijn oplossing komen', zo sluit Wolff af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws