Wolff verwacht dat de straf van Red Bull, Mercedes ten goede zal komen: 'Het kan impact hebben' Formule 1
Formule 1

Wolff verwacht dat de straf van Red Bull, Mercedes ten goede zal komen: 'Het kan impact hebben'

Wolff verwacht dat de straf van Red Bull, Mercedes ten goede zal komen: 'Het kan impact hebben'

De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, is ervan overtuigd dat de reductie in windtunneltijd Red Bull Racing pijn zal doen. De Oostenrijkse renstal overschreed in 2021 het budgetplafond en mag daardoor voorafgaand aan volgend seizoen tien procent minder tijd in de windtunnel besteden. Doordat het team dit jaar het constructeurskampioenschap won, houdt het team slechts 63 procent over, omdat de winnaar überhaupt slechts zeventig procent windtunneltijd heeft.

Mercedes werd derde en heeft daarmee tachtig procent windtunneltijd. Dat is zeventien procent meer dan Red Bull. Wolff verwacht dat de Duitse renstal daar een voordeel uit zal kunnen halen. 'Ik denk dat het lastiger is omdat je niet echt meer kunt investeren om sneller tot een resultaat te komen. Maar ik denk dat de aerodynamische reglementen en de straf die Red Bull heeft gekregen, namelijk 25 procent minder tijd in de windtunnel, een impact kan hebben', begint de Oostenrijker, geciteerd door Motorsport-Total.com.

Het doel van de verschillende tijden rondom de windtunnel, is om de lagere teams ruimte te geven om meer te verbeteren. 'Dat is ook de reden waarom we in de toekomst spannendere kampioenschappen zullen zien, want als je laatste bent, heb je veertig procent meer tijd in de windtunnel', zo verwacht Wolff. 'Dat is een voordeel waar je van moet profiteren', voegt de teambaas eraan toe.

Wolff: 'Voor mij is het glas altijd halfleeg'

Toch verwacht Wolff dat Red Bull wel goed zal presteren in 2023, omdat het een sterk team is. 'Dat zal hen nog meer motiveren en in vergelijking met Ferrari hebben we een minder groot voordeel. Maar het gaat om kleine marges en we zaten wat dichter bij Ferrari in het laatste kwart van het seizoen', verklaart de teambaas. Waar Mercedes de afgelopen acht jaar dominant wist te zijn, werd het team dit seizoen derde.

Toch ging het, naarmate het seizoen vorderde, beter met de Duitse renstal. 'Voor mij is het glas altijd halfleeg, want ik geloof nooit dat we ons werk goed genoeg doen. Ik weet niet zeker of we ons weer in de titelstrijd kunnen mengen omdat de concurrentie sterk is, dat moeten we erkennen', eindigt de vijftigjarige.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws