Verstappen ook volgend jaar met startnummer 1: 'Allerbeste nummer dat er bestaat' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen ook volgend jaar met startnummer 1: 'Allerbeste nummer dat er bestaat'

Verstappen ook volgend jaar met startnummer 1: 'Allerbeste nummer dat er bestaat'

Max Verstappen zal aankomend seizoen opnieuw met startnummer 1 rijden. De coureur van Red Bull Racing wist dit seizoen op overtuigende wijze zijn titel te prolongeren, waardoor hij opnieuw de keuze heeft om met het befaamde nummer te rijden. In het aankomende jaar hoopt Verstappen het 2022-seizoen een goed vervolg te geven. De regerend wereldkampioen weet echter wel dat het moeilijk zal worden om het afgelopen seizoen te evenaren.

Verstappen reed voor het eerst sinds Sebastian Vettel in 2014 met startnummer 1. Ook aankomend seizoen zal het nummer te zien zijn op de Red Bull-bolide. 'Ja, ik rijd daar volgend jaar ook weer mee', geeft Verstappen toe bij Motorsport.com. 'Het is volgens mij het allerbeste nummer dat er bestaat voor een coureur. Hoe vaak krijg je de kans om in je Formule 1-carrière met startnummer 1 te rijden? Ik kan altijd nog teruggaan naar nummer 33 als ik geen wereldkampioen meer ben.'

Verstappen: 'Dit is een heel bijzonder seizoen geweest'

Afgelopen seizoen wist Verstappen op dominante wijze de titel te prolongeren. Red Bull wist ook een constructeurstitel aan haar palmares toe te voegen. 'Dit is een heel bijzonder seizoen geweest, overigens niet alleen voor mij maar ook voor het team. We hebben de constructeurstitel voor het eerst sinds 2013 weer te pakken en dat is natuurlijk heel belangrijk voor het team. Ik denk dat het in de toekomst erg lastig wordt om dit jaar nog eens te evenaren, laat staan om het te overtreffen.'

Ondanks dat Verstappen het moeilijk zal vinden om het afgelopen seizoen te overtreffen, wil de coureur elk jaar verbetering zien. Eerst gaat de regerend wereldkampioen wel genieten van zijn vakantie. 'De mindset moet natuurlijk wel zijn om het ieder seizoen weer beter te doen, maar dat zal na dit jaar niet zo makkelijk worden. Daardoor moeten we ook echt koesteren hoe 2022 is verlopen en daar nu volop van genieten', aldus de Red Bull-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws