FIA-president ontkent voorkeursbehandeling voor Mercedes en lek over Red Bull Formule 1
Formule 1

FIA-president ontkent voorkeursbehandeling voor Mercedes en lek over Red Bull

FIA-president ontkent voorkeursbehandeling voor Mercedes en lek over Red Bull

FIA-president Mohammed Ben Sulayem ontkent dat er sprake is van een voorkeursbehandeling van het autosportorgaan voor Mercedes. Daarnaast is er geen sprake van een lek vanuit de FIA. Dat gerucht ontstond door de budgetrel rondom Red Bull Racing. Een oud-adviseur van Mercedes-teambaas Toto Wolff ontfermde zich namelijk over die kwestie.

Het gaat om Shaila-Ann Rao. Volgens Ben Sulayem is er niks aan de hand met haar. 'Haar functie is interim-secretaris-generaal. Shaila-Ann heeft me veel gesteund. Je ziet haar intelligentie als het gaat om het nemen van grote beslissingen voor mij', vertelt de topman tegenover Motorsport.com. Hij is ook op de hoogte van het gerucht dat zij aan de kant van Mercedes staat binnen de FIA.

Maar daar is niks van waar, stelt Ben Sulayem. 'Eigenlijk, toen de straffen er eenmaal waren voor de teams, zei ze dat dat een beetje streng van me was. Ik keek en zei: mijn god, er is iemand die haar ervan beschuldigt aan de kant van Mercedes te staan, en ze zegt tegen mij dat het streng is voor Red Bull', was de president van de FIA verbaasd over de beschuldigingen.

Lek budgetrel Red Bull niet afkomstig van FIA

De Red Bull-adviseur dacht te weten dat Rao verantwoordelijk was voor het lek dat zijn team het budgetplafond overschreed in 2021. Ook die theorie kan de prullenbak in als het aan Ben Sulayem ligt en hij noemt een voorbeeld waarin naar voren komt dat een lek nu eenmaal kan voorkomen. 'We hadden een vergadering van de Formule 1-commissie in Oostenrijk en terwijl wij het nog over iets hadden, was het al in het nieuws. Soms is het frustrerend, want voordat je klaar bent met vergaderen, komt er al iets naar buiten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws