Wolff 'voorzichtig zelfverzekerd': 'Ik ben nooit optimistisch, alleen dwazen zijn dat' Formule 1
Formule 1

Wolff 'voorzichtig zelfverzekerd': 'Ik ben nooit optimistisch, alleen dwazen zijn dat'

Wolff 'voorzichtig zelfverzekerd': 'Ik ben nooit optimistisch, alleen dwazen zijn dat'

Toto Wolff wil nog niet spreken van optimisme bij Mercedes na de podiumplekken voor Lewis Hamilton en George Russell in Barcelona. De teambaas van de Duitse renstal ziet echter wel dat het team een flinke stap gezet heeft met de auto. Desondanks kunnen de statistieken van de Grand Prix van Spanje enigszins vertekenend zijn, aangezien Mercedes vorig seizoen in Barcelona ook liet zien competitief te zijn, maar schijn bedroog.

Het resultaat in Barcelona zorgt nog niet voor optimisme bij Mercedes. 'Ik ben nooit optimistisch, want alleen dwazen zijn optimistisch', geeft Wolff toe bij Autosport. Toch is er wel een hint van positiviteit te vinden bij de Mercedes-teambaas. 'Over het algemeen denk ik dat het dit jaar anders aanvoelt dan vorig jaar. We hebben nog steeds last van het stuiteren. Het is interessant om te begrijpen waarom dat zo is, maar we hebben zoveel geleerd in de afgelopen twaalf maanden dat er genoeg redenen zijn om voorzichtig zelfverzekerd te zijn.'

Wolff denkt dan ook dat Mercedes een flinke stap heeft weten te zetten. 'Ik denk dat het om twee of drie tienden gaat. Zo zouden we het op dit moment beoordelen.' De Oostenrijker is wel van mening dat het belangrijk is om kalm te blijven. 'Vorig jaar stonden we er ook redelijk goed voor in Barcelona. Zolang de trend maar omhoog blijft gaan, zal het zijn zoals de koers van aandelen die op en neer gaan. Er zullen momenten zijn, moeilijkere momenten. Maar ik ben tevreden over het werk dat in Brixworth en Brackley is verricht.'

Wolff looft moed Mercedes-medewerkers

Aan het begin van het seizoen stond het team van Mercedes opnieuw met de handen in de haren. Na de Grand Prix van Bahrein werd het duidelijk dat de renstal het roer om moest gooien en het harde werk lijkt beloond te worden. 'Het is een bewijs van het harde werk dat de afgelopen maanden is verricht en de moed om te kiezen voor een volledig nieuwe voorwielophanging, vloer, bodywork en vele andere onderdelen. We hebben een aanzienlijk solider platform om op voort te bouwen, nu we iets meer begrijpen dan voorheen', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws