Newey denkt dat Verstappen de perfecte coureur is: 'Wel even afkloppen' Formule 1
Formule 1

Newey denkt dat Verstappen de perfecte coureur is: 'Wel even afkloppen'

Newey denkt dat Verstappen de perfecte coureur is: 'Wel even afkloppen'

Adrian Newey denkt dat Max Verstappen bestempeld kan worden als de perfecte coureur. De ingenieur van Red Bull Racing ziet dat de tweevoudig wereldkampioen in zijn jaren bij de Oostenrijkse renstal enorme stappen heeft gezet. Zo pusht de coureur zijn bolide nog altijd tot de limiet, maar blijft hij wel binnen de perken van wat de auto aankan. Daarmee onderscheidt Verstappen zich van andere wereldkampioenen waar Newey mee heeft gewerkt.

Er staat op dit moment geen maat op Verstappen en Red Bull. De Oostenrijkse renstal heeft alle zeven races van dit seizoen weten te winnen, waarvan de Nederlander er vijf op zijn naam heeft weten te schrijven. Newey is dan ook van mening dat de tweevoudig wereldkampioen een extreem hoog niveau aantikt. 'Ik denk wel dat hij het prototype van de perfecte coureur is', zegt de topontwerper bij Sky Italia. 'Hij heeft echt ongelooflijke autobeheersing.'

Daarmee heeft Verstappen een enorme groei laten zien. 'Toen hij de sport binnenkwam, maakte hij nog wel eens fouten omdat hij zo hard pushte. Nu is hij, even afkloppen, heel erg smooth.' Newey ziet dat Verstappen nog altijd flink pusht, maar hij ziet ook een bepaalde rust bij de Red Bull-coureur. 'Hij rijdt absoluut op de limieten van de auto, maar daarin is hij heel erg bedachtzaam. Hij weet echt hoe hij de banden moet gebruiken, dat hebben we de afgelopen twee jaar wel gezien.'

De vergelijking tussen Verstappen en andere wereldkampioenen 

Newey heeft in het verleden met meerdere wereldkampioenen gewerkt. De ontwerper zag in Alain Prost een hele methodische coureur, waardoor hij niet altijd tot de limiet pushte. Mika Häkkinen en Kimi Räikkönen zeiden beiden niet zoveel, maar het was wel belangrijk om alles op te schrijven wat ze zeiden, terwijl Sebastian Vettel juist wel elk klein detail wilde bespreken in de debriefs na afloop van een sessie. 'Max zit in het midden. Dus het zijn allemaal verschillende karakters, maar ze zijn ook fenomenaal op hun eigen manier', aldus Newey.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws