Wolff weerspreekt verhalen over F1-rentree Vettel bij Mercedes: 'Hebben het daar niet over gehad' Formule 1
Formule 1

Wolff weerspreekt verhalen over F1-rentree Vettel bij Mercedes: 'Hebben het daar niet over gehad'

Wolff weerspreekt verhalen over F1-rentree Vettel bij Mercedes: 'Hebben het daar niet over gehad'

Nu Lewis Hamilton aan het einde van het seizoen de deur bij Mercedes achter zich dichttrekt, zal Mercedes op zoek moeten naar een nieuwe teamgenoot voor George Russell. Meerdere namen worden genoemd om de zevenvoudig wereldkampioen op te volgen bij het team uit Brackley, maar misschien wel de meest opvallende naam die rondzingt, is die van voormalig wereldkampioen Sebastian Vettel.

De Duitser hing zijn F1-helm aan het einde van 2022 aan de wilgen, maar in het verleden werd de 36-jarige coureur uit Heppenheim regelmatig in verband gebracht met het F1-team van Mercedes. Het kwam er echter nooit van, maar nu Hamilton het vertrouwde Mercedes-nest verlaat voor een nieuw avontuur bij Ferrari, is er mogelijk toch nog een kans om de krachten te bundelen.

Vettel zal dan wel open moeten staan voor een rentree in de koningsklasse van de autosport. Desgevraagd laat Mercedes-teambaas Toto Wolff echter weten dat de kans op de komst van Vettel naar het Duitse merk niet zo groot is. 'Ik denk dat hij de beslissing heeft genomen om niet meer te racen', wordt de Oostenrijker op X geciteerd door Tobi Grüner, journalist voor Auto, Motor, und Sport. 'We praten wel regelmatig met elkaar. We hebben elkaar gisteren bijvoorbeeld nog gesproken, maar het ging niet over een stoeltje bij ons in de toekomst', stelt Wolff.

Wie wordt de vervanger van Hamilton dan wel?

Nu Hamilton zijn F1-bom heeft gedropt, is het vooral de vraag wie hem bij Mercedes gaat vervangen. Hoewel Vettel niet de meest voor de hand liggende keuze is, kan het ook niet met zekerheid worden uitgesloten. Met Mick Schumacher, Frederik Vesti en met name Andrea Kimi Antonelli beschikt het Duitse merk zelf al over een paar talentvolle coureurs. De vraag is echter of Mercedes het aandurft om één van de laatste twee genoemde coureurs te laten debuteren bij het grote Mercedes. Russell moest immers ook drie jaar rijpen bij Williams. Ook de namen van Carlos Sainz, Alexander Albon en Esteban Ocon, die al eerder werkzaam was voor Mercedes in de F1, worden genoemd. De tijd zal leren op welke coureur de keuze valt.

F1Maximaal is op zoek naar een nieuwe redacteur! Heb jij interesse? Klik dan hier voor meer informatie. Niet geschoten is altijd mis!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws