Wolff wil in gesprek na GP Italië: 'Kan me absoluut vinden in een megashow en chaos' Formule 1
Formule 1

Wolff wil in gesprek na GP Italië: 'Kan me absoluut vinden in een megashow en chaos'

Wolff wil in gesprek na GP Italië: 'Kan me absoluut vinden in een megashow en chaos'

Toto Wolff is nog altijd van mening dat de Grand Prix van Italië op de juiste manier eindigde. Veel mensen hadden gehoopt dat de rode vlag werd gezwaaid of dat de safety car gewoon eerder naar binnen zou zijn gegaan om de race weer te herstarten. Volgens Wolff worden dan echter de regels niet gevolgd. Toch staat de teambaas van Mercedes ervoor open om nog eens naar de reglementen te kijken en deze aan te passen waar men dat nodig acht.

Het einde van de race op Monza deed men terugdenken aan het einde van de Grand Prix van Abu Dhabi van vorig jaar. In de laatste race van vorig seizoen werd de safety car echter wel naar binnen gehaald, terwijl afgelopen weekend de race achter de safety car eindigde. 'Ik ben heel erg tevreden met wat ik heb gezien van de wedstrijdleider en zijn collega's', vertelt Wolff bij Sky Sports over het einde van de Italiaanse Grand Prix. 'Ze hebben de reglementen gevolgd ondanks dat ze onder druk stonden van de media en de fans. Abu Dhabi heeft een robuuste zelfverzekerdheid gegeven in het volgen van de regels.'

Volgens Wolff had de wedstrijdleiding ook geen andere keuze. De Oostenrijker zag immers ook dat de situatie op het circuit nog niet volledig veilig was. 'Er zijn regels en die staan zwart op wit. Vanuit mijn perspectief, of ik nou getraumatiseerd ben door Abu Dhabi of niet, de regels zijn tot op het laatste puntje gevolgd. Er was nog een auto op de baan, er stonden marshalls en de takelwagen was het asfalt op gereden. Daarom mochten coureurs de safety car niet inhalen en was er uiteindelijk niet genoeg tijd om de race te herstarten.'

Wolff: 'We moeten met z'n allen om de tafel'

Verschillende teams hebben hun onvrede geuit over het einde van de race. Wolff begrijpt het standpunt, maar dan moet er wel iets veranderen. 'Als je het niet eens bent met de reglementen, en een megashow en chaos wil zien in de laatste twee ronden, dan kan ik me daar absoluut in vinden. Dan moeten we echter wel de regels aanpassen. Ik wil nu geen krantenkoppen zien met: Toto wil de regels aanpassen omdat het racen slecht is. We moeten gewoon met z'n allen om de tafel om te kijken naar wat er beter kan', aldus de Mercedes-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws