Wolff heeft mooie woorden voor De Vries: 'Niki zou zijn pet hebben afgenomen' Formule 1
Formule 1

Wolff heeft mooie woorden voor De Vries: 'Niki zou zijn pet hebben afgenomen'

Wolff heeft mooie woorden voor De Vries: 'Niki zou zijn pet hebben afgenomen'

De invalbeurt van Nyck de Vries bij Williams tijdens het Grand Prix-weekend in Monza is zeker niet onopgemerkt gebleven. Vele coureurs, zoals Max Verstappen en George Russell, hebben zich al uitgelaten over de prestaties van de coureur. Ook de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, heeft lovende woorden voor de Nederlander.

De Vries heeft al vaak genoeg naast Wolff gestaan in de garage van de Duitse renstal tijdens raceweekenden. 'Ik vind hem leuk en hij is gewoon een goede jongeman', zegt de Oostenrijker, geciteerd door RaceFans. 'Hij is niet alleen snel, zoals hij in de juniorencategorieën heeft laten zien, maar hij is ook intelligent en een goede teamspeler', gaat de teambaas verder. 'En daarom verdiende hij het zondag.'

'Ik denk niet dat iemand anders het beter had kunnen doen dan hij', gaat Wolff verder. Hij heeft ook bewondering voor De Vries' vermogen om snel te kunnen wisselen van auto. 'Nyck zat in een Aston Martin, reed rond met een hark van een wagen en toen werd hij op het laatste moment opgeroepen in een andere auto', vertelt de teambaas, waarmee hij doelt op de vrije training die De Vries op vrijdag nog reed. 'Hij verslaat z'n teamgenoot met een behoorlijke marge, start als achtste en eindigt als negende.'

Goede indruk achtergelaten

Wolff had ook nog mooie woorden met betrekking tot Niki Lauda. De man die bij Mercedes de laatste jaren van zijn leven niet-uitvoerend voorzitter was en daardoor veel samenwerkte met Wolff. 'Niki zou als coureur zijn pet hebben afgenomen', vertelt de Oostenrijker.

De Vries is testcoureur bij het team van Mercedes en kon daardoor eerder dit jaar tijdens de eerste vrije training in de auto van Lewis Hamilton rijden. Er is momenteel geen plekje bij het Duitse team, maar de Nederlander heeft dankzij zijn prestatie in Monza zeker een goede indruk achtergelaten bij iedere teambaas die overwoog de coureur in 2023 een stoeltje te geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws