Verstappen dankt winst aan goede start: 'Maakte deze race mogelijk voor ons' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen dankt winst aan goede start: 'Maakte deze race mogelijk voor ons'

Verstappen dankt winst aan goede start: 'Maakte deze race mogelijk voor ons'

Bij de start was het Max Verstappen die de buitenlijn koos en op die manier al snel voorbij kwam aan Carlos Sainz, waardoor de Nederlander de aanval richting Charles Leclerc kon gaan inzetten. Na een geslaagde inhaalactie was hij sneller en controleerde de Red Bull-coureur de wedstrijd, maar maakte de Safety Car het nog even lastig.

De start was vooraf al bestempeld als erg belangrijk en Verstappen liet de mogelijkheid dan ook niet onbenut om voorbij te gaan aan Sainz. 'Het was heel erg goed, zeker bij de start. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Ik zag een kans om via de buitenkant te gaan, dat ging goed, gelukkig kreeg ik ruimte. Dat maakte deze race mogelijk voor ons', vertelt hij aan Sky.

Er leek met een rondje of vijftien te gaan dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de Nederlander, maar een crash van Lando Norris bracht daar verandering in. 'Die safety car was vervelend. Maar ik heb ook wel eens mazzel gehad, dus ik mag niet te veel klagen. We zagen wel dat de snelheid op de hards gelijk was en dat was moeilijk.'

Vrijdag maakte weekend moeilijk

Met de overwinning en de snelste raceronde had Verstappen het weekend niet beter kunnen afsluiten, maar daar zag het op vrijdag niet naar uit, toen hij de nodige problemen kende. 'We moeten die problemen nu begrijpen. We moeten ervoor zorgen dat dit niet gebeurt. Maar we werken daar keihard voor', zo besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws