Rosberg: 'Lastig om Hamilton zo te zien' Formule 1
Formule 1

Rosberg: 'Lastig om Hamilton zo te zien'

Rosberg: 'Lastig om Hamilton zo te zien'

Nico Rosberg denkt dat een goed presterende George Russell teamgenoot Lewis Hamilton veel motivatie biedt. De zevenvoudig wereldkampioen zit niet goed in zijn vel nu Mercedes niet meer meedoet aan de voorkant van de grid, en dat terwijl Russell prima resultaten binnensleept. Rosberg denkt dat de kracht van zijn jongere teamgenoot Hamilton over het hele seizoen gaat motiveren.

'Het is lastig om Hamilton zo te zien, stelt Rosberg bij Sky Sports F1. 'Het seizoen is nog lang, maar die auto lijkt nergens op. Het is lastig om gemotiveerd te blijven in dit scenario, maar hij is een vechter', benadrukt de man die het jarenlang tegen hem opnam. Alleen in 2016 wist Rosberg zijn teamgenoot te slim af te zijn, meermaals werd hij door de Brit aan de kant gezet.

'Hij wil sneller zijn dan zijn teamgenoot. Met Russell die het zo goed doet, kan dat motivatie bieden voor Hamilton. Daardoor blijft het vuur in hem branden', verwacht de enkelvoudig wereldkampioen. Russell eindigde in Imola op de vierde plek, terwijl Hamilton zich een weg probeerde te banen door het middenveld. Dit lukte hem niet en zodoende eindigde hij in Italië buiten de punten.

Russell blijft politiek correct over Hamilton

Rosberg mocht gedurende het interview een vraag stellen aan Russell en probeerde een beetje te stoken. Hij vroeg de jonge Brit hoe het kon dat hij Hamilton het nakijken gaf gedurende het hele weekend. Russell ging niet zozeer in op de prestatie van zijn teamgenoot, maar hield het algemeen, en sprak vooral over de moeilijkheden die Mercedes heeft met het materiaal.

'Ik begrijp George's antwoord, maar het was een beetje een saaie, diplomatieke reactie. Ik had graag gehoord dat hij de rempunten heel het weekend perfect inschatte en het gewoon beter had gedaan', aldus Rosberg, die zijn antwoord glimlachend aanhoorde.

Russell viel dus niet uit de tent te lokken, en dat is volgens Rosberg ook wel weer goed: 'Ik begrijp wel waarom hij er verder niet op ingaat. Hij moet zich gedeisd houden. Wel heeft hij fantastisch werk geleverd, ik zie hem graag zo doorgaan.' Momenteel bezet hij de vierde plek in het wereldkampioenschap en moet hij enkel Charles Leclerc, Max Verstappen en Sergio Pérez voor zich dulden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws