Marko schrijft Mercedes af: 'De wereldtitel is niet meer mogelijk' Formule 1
Formule 1

Marko schrijft Mercedes af: 'De wereldtitel is niet meer mogelijk'

Marko schrijft Mercedes af: 'De wereldtitel is niet meer mogelijk'

Helmut Marko houdt geen rekening meer met Mercedes in de 2022-titelstrijd. De Duitse renstal loopt volgens hem dusdanig ver achter dat een wereldtitel geen optie meer. Daarmee richt Red Bull dus haar pijlen op Ferrari, dat als enige overgebleven titelrivaal overblijft. Bij Mercedes blijven ze er echter in geloven.

'Ik denk dat ze zoveel problemen hebben dat je kan stellen dat de wereldtitel niet meer mogelijk is', laat de Red Bull-adviseur optekenen bij Motorsport-Magazin. Daarmee lijkt hij na vier races dus al een streep door het team van Lewis Hamilton en George Russell te zetten. Mercedes hoopte in Imola minder last te hebben van porpoising, maar het probleem was daar nog erger dan voorheen.

Mercedes houdt hoop

Hoewel Marko het niet meer goed ziet komen voor het team uit Brackley houdt Mercedes zelf de moed erin. Toto Wolff spreekt zijn landgenoot tegen: 'Nee, ik wil de titel nog niet afschrijven. Wat ik zo leuk vind aan deze sport is dat niet alles gebaseerd is op cijfers.' Ondanks dat het gat naar Red Bull en Ferrari in beide kampioenschappen steeds groter wordt, blijft Wolff geloven dat Mercedes aan kan sluiten.

'Een paar races kunnen alles veranderen. Je zag hoe het gat aan de voorkant van het kampioenschap geëlimineerd werd (door de inhaalslag van Red Bull in Imola, red.). Het gat qua punten zal zeker moeilijk te dichten zijn, maar als het lukt om deze auto redelijk neer te zetten, zitten we erbij', waarschuwt de teambaas. Tot dit lukt is het wachten voor Hamilton en Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws