Russell wil niets weten van voorsprong op Hamilton: 'Auto voor ons beiden een nachtmerrie' Formule 1
Formule 1

Russell wil niets weten van voorsprong op Hamilton: 'Auto voor ons beiden een nachtmerrie'

Russell wil niets weten van voorsprong op Hamilton: 'Auto voor ons beiden een nachtmerrie'

George Russell rekent zichzelf nog niet rijk in de strijd met Lewis Hamilton bij Mercedes. In Imola was de jonge Brit sneller tijdens de kwalificatie en wist hij opnieuw voor zijn teamgenoot te eindigen in de race. Russell finishte als vierde, terwijl Hamilton het lastig had achter Pierre Gasly in P13. Russell wil geen voorbarige conclusies trekken na de Grand Prix van Emilia Romagna.

'Dit is gewoon hoe het soms gaat tijdens een raceweekend', wordt de Mercedes-coureur geciteerd door RaceFans. 'Ik had zelf een hele goede start. Ik weet echter niet wat er met hem gebeurde aan het begin.' Russell startte de race als elfde, maar hij lag na de eerste chicane al op de zesde plek. Hamilton lag na de start op de twaalfde plek, maar na een slechte pitstop kwam de zevenvoudig wereldkampioen naar buiten op de veertiende plek.

Na vier races heeft Russell 49 punten weten te scoren, terwijl Hamilton momenteel op 28 punten staat. De W13 van Mercedes heeft momenteel nog niet de snelheid van de Red Bull Racing en Ferrari-auto's en de rijders van de Duitse renstal hebben nog steeds veel last van porpoising. 'We hebben allebei even veel last van de problemen. Als de auto niet in het juiste werkvenster zit dan voelt het niet aan als een echt raceauto. Bovendien was het moeilijk om de banden op te warmen en dat maakte het een nachtmerrie.'

Russell wijst naar tijd bij Williams

De jonge coureur heeft geen duidelijke verklaring voor zijn goede start ten opzichte van Hamilton. Russell denkt dat zijn tijd bij Williams hem heeft geholpen. 'Daar heb ik het ook heel erg moeilijk gehad. De auto was daar ook heel erg moeilijk om te besturen, dus misschien helpt mij dat een beetje op het moment.' Hamilton heeft die problemen de afgelopen jaren niet hoeven te ervaren. 'Nu zijn Q1 en Q2 heel erg belangrijk voor Mercedes. Vroeger was het juist heel erg simpel om Q3 te halen voor het team', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws