Rosberg adviseert Leclerc: 'Zet stappen in risicomanagement' Formule 1
Formule 1

Rosberg adviseert Leclerc: 'Zet stappen in risicomanagement'

Rosberg adviseert Leclerc: 'Zet stappen in risicomanagement'

Nico Rosberg denkt dat Charles Leclerc zich over het puntenverlies in Imola heen zal zetten. In de slotfase van de Grand Prix maakte de Monegask een foutje, waarna hij als zesde over de eindstreep kwam. Na afloop baalde de Ferrari-coureur logischerwijs dat hij zijn thuisrace niet op het podium eindigde, maar volgens Rosberg zal hij terugveren.

'Hij kan nog stappen zetten in zijn risicomanagement', kaart Rosberg als verbeterpunt aan bij Leclerc. 'Hij moet nu vooruit kijken en vooral niet te lang blijven zitten met wat er gebeurd is', benadrukt hij bij Sky Sports F1. Leclerc heeft de reputatie dat hij vrij streng voor zichzelf is wanneer er iets misgaat door een fout van hemzelf.

Rosberg vindt dat goed, maar weet dat het van groot belang is om het op een gegeven moment los te laten: 'Hij kan het analyseren, maar moet zich er vervolgens wel overheen zetten. Volgens mij gaat hij er prima mee om.' Na afloop van de race was hij teleurgesteld, maar liet hij het hoofd niet overmatig hangen.

'Ik ben blij met hoe hij het leek te verwerken. Hij bleef positief en bleef benadrukken dat het maar zeven punten waren. Hier komt hij wel van terug', denkt de analist. In Miami krijgt Leclerc wederom de kans om Red Bull Racing, en dan specifiek Max Verstappen, van de zege te houden. Vermoedelijk wordt het namelijk een strijd tussen die twee teams.

Duistere dag voor Ferrari

Letterlijk was het zondag in Imola een duistere dag, maar voor Ferrari figuurlijk ook. De thuisrace had voor Ferrari moeten resulteren in twee puntenfinishes en misschien wel een zege, maar mondde uit in een P6 en een DNF van Carlos Sainz. 'Ze hoopten op een zege en het werd een duistere dag', moest Rosberg na afloop constateren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws