Wolff ziet vergelijkbare situatie voor Hamilton als bij McLaren in 2009 Formule 1
Formule 1

Wolff ziet vergelijkbare situatie voor Hamilton als bij McLaren in 2009

Wolff ziet vergelijkbare situatie voor Hamilton als bij McLaren in 2009

Toto Wolff heeft aangegeven dat hij de huidige situatie van Mercedes vindt lijken op de situatie van Lewis Hamilton in 2009 bij McLaren. De coureur en teambaas hebben er zelfs gesprekken over gevoerd, zo gaf de Oostenrijker aan. Hamilton wist na een lastig seizoen in 2009 in Hongarije zijn eerste winst te pakken. Wolff prijst daarnaast beide coureurs, die volgens hem het hoofd altijd koel houden.

Wolff heeft toegegeven tegen Express.com dat hij gesprekken heeft gevoerd met Hamilton, terugkijkend op het moeilijke seizoen van de Brit in 2009 bij McLaren, toen hij pas in de 10e Grand Prix van het jaar een race won. Mercedes loopt het hele seizoen al achter de feiten aan, terwijl het probeert op het niveau van Red Bull Racing en Ferrari te komen.

De afgelopen maanden kende Mercedes een opleving in vorm, waarbij Hamilton zijn vijfde opeenvolgende podium behaalde tijdens de race van afgelopen weekend op de Hungaroring. Maar zijn eerste overwinning van het seizoen heeft Hamilton tot nu toe nog steeds niet weten te bereiken.

Vergelijkbare situatie als bij McLaren in 2009 voor Hamilton

Tijdens de Hongaarse Grand Prix was er een kans voor Hamilton om zijn prestaties van 2009 te herhalen. De race op de Hungaroring was zijn eerste overwinning van het jaar in 2009, toen McLaren niet kon meekomen met de topteams. Ze waren dat jaar buiten de top tien geëindigd in de vijf Grands Prix in aanloop naar de race in Hongarije. Maar het klikte al snel op de Hungaroring voor Hamilton toen hij profiteerde van zowel Sebastian Vettel als Fernando Alonso die de race niet afmaakten. Dat kunstje wist hij deze keer niet te herhalen.

Wolff prijste zijn beide coureurs, die opnieuw een dubbel podium pakte. 'Ik moet echt zeggen dat ik bewondering heb voor hoe beide coureurs, op hun persoonlijke manier, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de auto gedurende het seizoen. Ik zit hier niet te zeggen 'Hoera! We zijn terug in de strijd om het kampioenschap, alleen maar omdat we op pole staan. Maar of het nu P2 was op zondag of P14 na een vrije training, ze hebben allebei hun hoofd koel gehouden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws