Wolff looft Verstappen: 'Undercut op Hamilton was een gewaagde zet' Formule 1
Formule 1

Wolff looft Verstappen: 'Undercut op Hamilton was een gewaagde zet'

Wolff looft Verstappen: 'Undercut op Hamilton was een gewaagde zet'

Toto Wolff heeft zich positief uitgelaten over Max Verstappen tegen Formulapassion. De Mercedes-teambaas analyseerde de twee grootste concurrenten van het team, Ferrari en Red Bull Racing. Volgens de Oostenrijker was het een gewaagde zet om een undercut te proberen op Lewis Hamilton. Wolff prijst de strategie van Red Bull en de snelheid van Ferrari.

De grootste verrassing in Hongarije was de overwinning van Verstappen, de Nederlander maakte een comeback vanaf de 10e plaats op de startgrid en wist de race te winnen. Dit werd enerzijds mogelijk gemaakt door de prestatie van de coureur, en anderzijds ook door de strategische keuzes van zijn team. Terwijl Red Bull praktisch foutloos bleek te zijn bij beslissingen over pitstops voor de regerend kampioen, werd Ferrari in plaats daarvan de hoofdrolspeler van een andere sensationele misstap.

Mercedes toonde aan dat het verdere vooruitgang laat zien met het tweede dubbelpodium op rij, maar vooral met de eerste pole van het seizoen, en de eerste in zijn carrière, van George Russell. De Engelsman, die als derde eindigde, moest zich gewonnen geven aan zijn teamgenoot Hamilton die met de zachte band de tweede plaats wist te pakken.

'Undercut was gewaagde zet'

Toto Wolff was lovend over Verstappen en Red Bull: 'Verstappen maakte grote stappen in de eerste inhaalacties, die hem naar een goede situatie leidden. De aanvankelijke undercut op Hamilton was een zeer gewaagde zet , omdat het nog niet duidelijk was wat er in de race zou gebeuren. Een positieve prestatie van hen en een goede uitvoering'

Ook ging de teambaas in op Ferrari, dat weer een fout maakte en daarmee een mogelijke overwinning weggooide. 'We wisten nooit of we zouden kunnen racen voor de overwinning. Het was bemoedigend om te zien dat Russell de leiding wist te behouden. Ook Hamilton was sterk en wist een goede klassering te halen. We wisten dat Ferrari meer snelheid had toen Leclerc Russell passeerde en we accepteerden al dat ze op een ander niveau zaten, maar vervolgens ging het mis in de strategie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws