Boordradio Verstappen | Lambiase: 'Wat een geweldige manier om de zomerstop in te gaan' Formule 1
Formule 1

Boordradio Verstappen | Lambiase: 'Wat een geweldige manier om de zomerstop in te gaan'

Boordradio Verstappen | Lambiase: 'Wat een geweldige manier om de zomerstop in te gaan'

Max Verstappen wist in Hongarije voor de zoveelste keer dit seizoen te winnen. Een knappe prestatie van de Nederlander, nadat hij vanaf P10 startte. Mede dankzij een goede strategie van Red Bull Racing, en een niet zo goede strategie van Ferrari, wist de Red Bull-coureur te winnen. Verstappen vergroot daarmee de voorsprong op Charles Leclerc, die inmiddels is opgelopen tot tachtig punten.

De Nederlander kent een goede start, want hij weet zowel Valtteri Bottas als Daniel Ricciardo in te halen. Hij komt op de achtste plaats daarmee terecht. Teamgenoot Sergio Pérez die vanaf de elfde startpositie begon heeft ook een goede start en stijgt naar plaats negen. We krijgen een vroege virtual safety car omdat Alexander Albon de nodige schade heeft. Ingenieur Gianpiero Lambiase zegt tegen Verstappen: 'Goed gereageerd op de situatie.'

De 24-jarige heeft er duidelijk zin in en gaat al vroeg in de race langs beide Alpine-coureurs. Daardoor staat Verstappen na zeven rondes al op de zesde plaats. Na het inhalen van Esteban Ocon, geeft Lambiase aan: 'Iets meer opletten tijdens het remmen.' De Nederlander is begin aan een goede start dus.

'Wat de *** is er aan de hand jongens? 

Nadat zowel Verstappen als Lewis Hamilton vrij eenvoudig langs Lando Norris gaan, begint de huidig wereldkampioen het vizier te richten op de Ferrari en Mercedes coureurs. Verstappen bevindt zich op de vijfde positie als hij ineens roept: 'Wat de *** is er aan de hand jongens?' Het probleem lijkt echter niet al te ernstig en dus kunnen de Verstappen-fans opgelucht ademhalen.

Na vijftien rondes geeft de Red Bull-coureur aan: 'De banden hebben het lastig.' Lambiase zegt een ronde later: 'Box, box.' Verstappen gaat daarmee als één van de eerste van de grid een pitstop maken en zo mogelijk de undercut bewerkstelligen. Verstappen valt na zijn pitstop terug naar de achtste positie en komt achter Fernando Alonso te zitten. Bij het verlaten van de pitstraat krijgt hij te horen: 'We racen Schumacher.' De Duitser bevindt zich namelijk op de negende plaats.

Undercut voor Verstappen

Op de boordradio krijgt Verstappen te horen: 'We hebben de undercut. Carlos Sainz is ook naar binnen gegaan.' Niet lang daarna vertelt Lambiase: 'Hamilton is nu ook naar binnen gegaan. Leclerc nog niet.' De Nederlander heeft dan inmiddels alweer de vierde plaats ingenomen. Dan is na 21 rondes het moment aangebroken dat ook Leclerc naar binnen gaat. 'Leclerc is naar binnen, als hij een goede stop heeft komen we niet dichtbij.' Gevolgd door: 'Oke, Leclerc is voor Sainz terecht gekomen.'

George Russell is op dit moment de leider in de wedstrijd, Verstappen krijgt te horen: 'Je zit zeven seconden achter Russell.' Ondertussen begint halverwege de race ook het weer een rol te spelen. Het is afwachten of het gaat regenen, als Verstappen laat weten: 'Het begint steeds meer te druppelen.' Na 38 rondes komt Verstappen weer als eerste van de topteams naar binnen voor een pitstop. 'Wijde lijn tijdens het uitgaan van de pitstraat. Een goede outlap kan ervoor zorgen dat je misschien Russell inhaalt. Kom op!'

'Pérez moet aan de kant'

'We racen Russell, en we zijn er voorbij', aldus de ingenieur van Verstappen. De Nederlander vraagt zich af wie er voor hem rijden: 'Voor je rijden Pérez en Leclerc. Leclerc rijdt op de harde band.' Verstappen geeft aan: 'Pérez moet aan de kant.' Verstappen gaat gemakkelijk voorbij de Monegask, die op de harde banden weinig klaarspeelt. Maar dan is er even een moment voor de wereldkampioen, hij maakt een spin gevolgd door een 360 graden rotatie.

Verstappen heeft niet lang nodig om de Ferrari-coureur weer in te halen. Hij geeft ondertussen weer even een weerupdate: 'Lichte regen.' Nadat Sainz en Hamilton beiden naar binnen zijn gegaan voor een pitstop pakt de 24-jarige de leiding in de race. Vanaf dat moment komt de zege voor de Nederlander nauwelijks meer in gevaar. 'Wat een race, wat een geweldige manier om de zomerstop in te gaan. P10 naar P1, fantastisch', aldus Lambiase tegen Verstappen. De Red Bull-coureur is overduidelijk blij: 'Wat een race! We bleven kalm en we winnen. Wie had gedacht toen we wakker werden dat we de race zouden winnen?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws