Wolff zocht contact met Verstappen na Wikipedia-uitspraak Formule 1
Formule 1

Wolff zocht contact met Verstappen na Wikipedia-uitspraak

Wolff zocht contact met Verstappen na Wikipedia-uitspraak

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft na zijn 'Wikipedia-uitspraak' contact opgenomen met Max Verstappen. De 51-jarige Oostenrijker meldt in gesprek met De Telegraaf dat hij er met de drievoudig wereldkampioen van Red Bull Racing over heeft gesproken. Volgens Wolff accepteerde Verstappen zijn uitleg en daarmee is de kous af voor beide heren.

Verstappen heeft al flink wat records op zijn naam staan in de koningsklasse van de autosport en in Monza voegde hij er begin september opnieuw eentje aan toe. In Monza boekte de coureur van Red Bull zijn tiende achtereenvolgende overwinning en daarmee brak hij het record van Sebastian Vettel, die in 2013 negen keer op rij wist te zegevieren.

Wolff was na afloop allerminst onder de indruk van het nieuwe record van Verstappen en reageerde tegenover de media niet bepaald enthousiast. 'Ik weet niet of hij (Verstappen, red.) om die records geeft. Het is niet iets wat voor mij belangrijk zou zijn. Die cijfers zijn toch voor Wikipedia en niemand leest dat', waren de zure woorden van Wolff kort na afloop van de Italiaanse Grand Prix.

Wolff zocht contact met Verstappen

Wolff liet in een eerder stadium al weten dat het misschien niet de 'intelligentste' opmerking was die hij ooit heeft gemaakt. In een interview met De Telegraaf laat de Oostenrijker weten dat hij na zijn Wikipedia-uitspraak contact heeft gezocht met Verstappen. 'Ik heb Max een berichtje gestuurd om het uit te leggen en hij was er oké mee. Als je de context niet kent, lijkt het net alsof ik zo’n geweldig record niet onderken', zegt Wolff.

'Het ging erom dat Niki Lauda vroeger bij ons altijd moest lachen om records', gaat de 51-jarige teambaas van Mercedes verder. 'Hij (Lauda, red.) noemde het een overblijfsel van het verleden en keek altijd vooruit. Dat is het verhaal dat erachter zat, maar het was niet het intelligentste wat ik ooit heb gezegd.'

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zestiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws