Wolff vroeg niet om veranderingen om Red Bull te stoppen: 'Tot nu toe dan' Formule 1
Formule 1

Wolff vroeg niet om veranderingen om Red Bull te stoppen: 'Tot nu toe dan'

Wolff vroeg niet om veranderingen om Red Bull te stoppen: 'Tot nu toe dan'

Mercedes wil op eigen kracht de kloof naar Red Bull Racing proberen te dichten. Teambaas Toto Wolff wil daarom ook niet om reglementswijzigingen vragen om de dominantie van het Oostenrijkse team tegen te gaan. Mercedes is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van de 2024-bolide en de eerste tekenen zijn vooralsnog hoopgevend. Wolff realiseert zich echter dat ook Red Bull niet stil heeft gezeten.

Tussen 2014 en 2020 reeg Mercedes de zeges en wereldtitels aaneen. Max Verstappen wist destijds slechts sporadisch te zegevieren, maar vanaf 2021 kon de bolide van Red Bull voor het eerst echt de strijd aanbinden met de Duitse constructeur. De Nederlander wist na een zwaar, maar spannend seizoen de hegemonie van Mercedes te doorbreken door zijn eerste wereldtitel in de koningsklasse van de autosport te pakken, al ging de constructeurstitel dat jaar nog wel naar Mercedes.

Sinds in 2022 de nieuwe regels van kracht werden, wist Mercedes nog slechts eenmaal een race te winnen. Dat was vorig jaar in Brazilië toen George Russell voor de eerste keer in zijn F1-loopbaan als eerste over de finish kwam. Wolff zou graag weer vaker bovenaan eindigen, maar hij hoeft daarbij geen hulp van de Formule 1-leiding. 'Ik vind niet dat je een team pijn moet doen, alleen maar omdat zij het gewoonweg beter voor elkaar hebben dan de rest. Dat moet je accepteren', zegt de Oostenrijker in een interview met De Telegraaf voorafgaand aan de Braziliaanse Grand Prix.

Op eigen kracht Red Bull bijhalen

Na 2020 moest Mercedes de vloer ook aanpassen, maar Wolff ziet liever niet dat er van hogerhand wordt ingegrepen om de dominantie van Red Bull aan te pakken. 'De motivatie is enorm om Red Bull bij te halen, zonder dat we hoeven te wachten op plotselinge regelwijzigingen of op het nieuwe tijdperk vanaf 2026. Ik ben niet dom en besef dat Red Bull al vroeg de focus volledig heeft verlegd naar de auto van volgend jaar', zegt Wolff.

Dat een snelle ommekeer op eigen kracht mogelijk is, bewijst McLaren in het tweede deel van het seizoen. Het team, gevestigd in Woking, begon moeizaam aan 2023, maar stond in de afgelopen races regelmatig op het podium. De progressie van McLaren laat zien dat er veel mogelijk is en dat biedt hoop. 'Je ziet bij een team als McLaren dat ze met een nieuw pakket bijna een seconde aan rondetijd hebben gewonnen. We moeten op eigen kracht het gevecht aangaan met Red Bull. Dat doe ik liever dan te lobbyen om iets te veranderen. Dat hebben we dus ook niet gedaan', zegt de Oostenrijker, die er vervolgens lachend nog iets aan toevoegt. 'Tot nu toe dan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws