Haas wacht nog vier of vijf races op upgrades: 'Zonder updates ook een goede auto' Formule 1
Formule 1

Haas wacht nog vier of vijf races op upgrades: 'Zonder updates ook een goede auto'

Haas wacht nog vier of vijf races op upgrades: 'Zonder updates ook een goede auto'

Het Formule 1-team van Haas zegt dat het nog tot juli kan duren voordat het kiest voor updates voor haar 2022-auto, de VF-22. Günther Steiner zegt tegenover Motorsportweek dat zijn team nog even wacht met het brengen van updates, het team wil deze eerst nog verder testen.

Dit jaar hebben alle teams een budgetplafond van $140 miljoen, wat betekent dat de ontwikkelingskosten strakker in de hand moeten worden gehouden dan in voorgaande seizoenen. Haas heeft in het eerste deel van het seizoen 2022 nog geen grote upgrades doorgevoerd. Teambaas Steiner verklaarde onlangs dat het liever zou zien dat de upgrades een duidelijke stap voorwaarts betekenen in tempo.

Geen updates in Barcelona

In de voorbije seizoenen was Barcelona traditioneel een plaats waar de teams hun eerste grote upgrades van het jaar doorvoerden. Haas zal dit weekend echter niet met nieuwe onderdelen naar Spanje komen, want Steiner zegt dat het team nog een aantal evenementen wacht alvorens de upgrades te produceren en te bevestigen.

'Normaal gesproken is Spanje de voor de hand liggende plaats om upgrades te brengen en ik denk dat nogal wat teams ze aan het plannen zijn', zegt de teambaas van Haas. 'Ik weet niet hoeveel verschil ze zullen maken op elke auto en wat ze zullen brengen. We hebben besloten om nog even te wachten met upgrades, want ik denk nog steeds dat we zonder die upgrades goede prestaties in de auto hebben', aldus Steiner.

Updates komen in vier of vijf races

Volgens Steiner zal Haas haar updates in vier of vijf races brengen. 'We hebben een goed pakket aan upgrades in ongeveer vier of vijf races, dus ik heb er vertrouwen in. Dat wat de andere teams op dit moment brengen weet ik niet, maar ik zal veel meer weten na het raceweekend.'

De teambaas sluit af door te zeggen dat Haas een goede auto heeft maar zich nog wel moet ontwikkelen rondom de afstelling van haar auto. 'Het positieve is dat de auto goed is, we moeten hem alleen nog op de juiste afstelling krijgen. Zo moeten we de banden goed laten werken en dan staat de auto er goed voor', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws