Yamamoto ziet Verstappen zijn eigen leeftijd overstijgen: 'Hij was écht heel goed' Formule 1
Formule 1

Yamamoto ziet Verstappen zijn eigen leeftijd overstijgen: 'Hij was écht heel goed'

Yamamoto ziet Verstappen zijn eigen leeftijd overstijgen: 'Hij was écht heel goed'

Masashi Yamamoto zag in de Verenigde Staten wederom een ongenaakbaar optreden van Max Verstappen. Recentelijk werd de Nederlander 24 jaar oud, maar daar is volgens de uitvoerend directeur van Honda F1 niets van te zien. Hij rijdt alsof hij al enkele decennia meedraait in de sport. Ook grapt hij over het feit dat de resultaten wel heel goed geweest zijn in de races dat Honda besloot voor een andere tekst op de achtervleugel te gaan.

'Je zou nooit zeggen dat Verstappen begin twintig is. Hij was écht heel goed', zo opent Yamamoto als hem door AS-web gevraagd wordt naar het meest recente F1-evenement. 'In de garage was de spanning om te snijden en bij de achtervolging aan het einde van de Grand Prix was ik zeker erg nerveus', voegt hij daaraan toe. In de slotfase naderde Lewis Hamilton zijn Nederlandse titelrivaal rap, maar Verstappen had voldoende bandenleven over om de eindstreep als eerste te passeren.

Honda-resultaten goed met 'arigato' en 'Acura' achterop

De afgelopen twee wedstrijden heeft Red Bull Racing haar livery ietwat aangepast, op verzoek van motorleverancier Honda. In Turkije resulteerde dat in een wit-rode RB16B, met in het Japans 'bedankt' (arigato, red.) op de achtervleugel. Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez behaalden een dubbel podium in de opgefriste Red Bull. Twee weken later, op Circuit of the Americas, stond niet het gebruikelijke 'Honda' weer op de achtervleugel, maar 'Acura', de merknaam waaronder Honda auto's verkoopt in Noord-Amerika.

Het lijkt een soort positieve vloek te zijn, want ook in de Verenigde Staten eindigden er twee Red Bull-rijders op het ereschavot. Misschien moeten ze ook in Mexico een alternatieve test proberen, wordt bij het Japanse autosportmedium gesuggereerd. 'Dat heb ik al vaker gehoord', reageert Yamamoto lachend. 'Die achtervleugel met 'Acura' erop begon als idee van een Acura-dealer. Die zei dat er ongetwijfeld een draagvlak zou zijn voor een dergelijke promotionele stunt.'

'Op de neus bevond zich nog wel steeds de Honda-H, maar toen ik eenmaal groen licht kreeg, zijn we met de dubbele naam van Honda en Acura aan de start verschenen', concludeert hij. Wel zal Red Bull naar alle waarschijnlijkheid nabij Mexico-Stad gewoon aan de start verschijnen met Honda op de achtervleugel, zoals gedurende de rest van het seizoen het geval was.

Bookmakers krijgen weer meer vertrouwen in wereldtitel Verstappen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws