Zhou klaar voor speciaal raceweekend in eigen land: 'Gaan geschiedenis schrijven' Formule 1
Formule 1

Zhou klaar voor speciaal raceweekend in eigen land: 'Gaan geschiedenis schrijven'

Zhou klaar voor speciaal raceweekend in eigen land: 'Gaan geschiedenis schrijven'

Hij heeft er een jaar langer op moeten wachten, maar Zhou Guanyu zal komend weekend eigenlijk zijn allereerste F1-race voor eigen publiek mogen rijden. De Stake F1-coureur kijkt er dan ook enorm naar uit om komend weekend geschiedenis te schrijven en een nieuw hoofdstuk van de Chinese autosport te beginnen in Shanghai.

De start van het 2024-seizoen verloopt tot dusver bijzonder moeizaam voor Zhou. Zelf liet de Chinees al enkele steken vallen, maar ook de pitstops van zijn team zullen op zijn zachtst gezegd niet in het lijstje van de snelste pitstops verschijnen. Het zorgde ervoor dat Stake dit jaar nog geen punten wist te scoren, al kwam Zhou in Bahrein met een elfde plaats wel dicht in de buurt. In Japan viel de Chinees echter al vroeg uit door een probleem met de versnellingsbak.

Komend weekend staat voor het eerst sinds 2019 weer de Grand Prix van China, die eigenlijk in 2023 alweer terug zou keren, op het programma. Een mooie gelegenheid voor Zhou om zijn seizoen nieuw leven in te blazen. 'Ik kan niet enthousiaster zijn om eindelijk op eigen bodem te racen in Shanghai', begint Zhou in de voorschouwing van zijn team. 'Om als eerste Chinese coureur ooit in de Formule 1 in China te mogen racen betekent heel veel voor me, het vervult me met immense vreugde, trots en verantwoordelijkheid', aldus de 24-jarige.

China wacht al jaren op dit moment

Het komende raceweekend zal niet alleen speciaal zijn voor Zhou maar voor zijn hele land, zo stelt Zhou. 'Na vier jaar van de kalender keert het kampioenschap eindelijk terug en met een Chinese coureur op de grid gaan we geschiedenis schrijven. Het is een kans om te inspireren en het pad te effenen voor toekomstige generaties die geïnteresseerd zijn in de sport', kijkt Zhou naar het grotere plaatje. 'We zagen de passie al toen de kaartjes in de verkoop gingen en binnen enkele uren volledig uitverkocht waren. Mijn land houdt van racen en heeft jaren op dit moment gewacht', aldus Zhou, die zich vervolgens richt op zijn eigen verwachtingen van het weekend.

'Voor mij blijft de focus echter gericht op prestaties. Zodra ik op het circuit ben, zal ik dit behandelen als elk ander weekend en hard werken om het maximale uit de auto te halen', probeert de Chinees zich niet door de hype in zijn land af te laten leiden. 'Ik kan niet wachten om alles te geven, de passie te delen met ons hele team op het circuit en thuis, en samen met het publiek een nieuw hoofdstuk van de Chinese autosport te beginnen. Maar het belangrijkste is dat ik niet kan wachten om een goede race te rijden en weer punten te scoren', besluit Zhou.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws