Wolff grapt over F1-test Antonelli: 'Laten hem eerst in 2021-bolide rijden en daarna in die van 2022' Formule 1
Formule 1

Wolff grapt over F1-test Antonelli: 'Laten hem eerst in 2021-bolide rijden en daarna in die van 2022'

Wolff grapt over F1-test Antonelli: 'Laten hem eerst in 2021-bolide rijden en daarna in die van 2022'

Mercedes-teambaas Toto Wolff kan niet wachten om Andrea Kimi Antonelli voor het eerst in een Formule 1-bolide in actie te zien. Lang zal de Oostenrijker niet meer hoeven te wachten, wat het 17-jarige talent klimt deze week voor het eerst achter het stuur van een Mercedes-bolide. Wolff blikt alvast vooruit op de eerste meters van de Italiaan, die deel uitmaakt van het talentenprogramma van de Duitse renstal.

Antonelli wordt al geruime tijd in verband gebracht met het tweede Mercedes-stoeltje naast George Russell, maar het jonge talent heeft nog geen meter in een F1-bolide gereden en is heeft pas drie raceweekend in de Formule 2 achter de kiezen. Toch mag de jonge Italiaan deze week op de Red Bull Ring al twee dagen plaatsnemen in de Mercedes-bolide van 2021. In gesprek met Formula1.com onthult Wolff enorm naar dit moment uit te kijken.

'Ik kan niet wachten om hem in een Formule 1-auto te zien', begint een enthousiaste Wolff. 'Hij is al bij ons sinds hij 11 is! Ik heb een foto van hem dat hij als kleine jongen naast me staat tijdens het karten. Dat we nu getuige zijn van zijn ontwikkeling tot Formule 1-coureur maakt me heel trots', spreekt een blije Wolff, die vervolgens wat meer details prijsgeeft over het testprogramma van zijn junior.

'We willen hem laten ervaren hoe het is om in een hele goede auto te rijden en daarna stoppen we hem in de auto van 2022 om te kijken wat het verschil is', lacht Wolff, die stelt zijn protegé geen instructies mee te geven. 'Nou, dat zou heel erg zijn als ik Andrea (Antonelli, red.) instructies zou gaan geven', doelt hij op het feit dat hij geen actieve coureur is.

Kansen voor 2025

Nu Lewis Hamilton zijn vertrek heeft aangekondigd, is het de vraag welke coureur in 2025 het stoeltje van de zevenvoudig wereldkampioen over gaat nemen bij de Duitse constructeur. De namen van Max Verstappen, Carlos Sainz en Sebastian Vettel zijn meerdere malen genoemd, maar ook een vroege promotie van Antonelli is niet uitgesloten. Mercedes heeft nog geen definitieve keuze gemaakt, maar de jonge Italiaan lijkt zonder meer een kanshebber te zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws