'Zo makkelijk gaat het voor Verstappen niet zijn om onder dat contract uit te komen' Formule 1
Formule 1

'Zo makkelijk gaat het voor Verstappen niet zijn om onder dat contract uit te komen'

'Zo makkelijk gaat het voor Verstappen niet zijn om onder dat contract uit te komen'

Voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner ziet geen redenen voor Max Verstappen om Red Bull Racing te verlaten nu de rust weer een beetje lijkt te zijn teruggekeerd. De Zuid-Tiroler denkt dat het niet makkelijk voor de Nederlander gaat worden om onder zijn contract uit te komen. Volgens Steiner blijft Red Bull een goed team om voor te rijden.

Verstappen heeft een contract tot en met 2028 en dus zeker nog zeker vier, met het huidige seizoen meegerekend, seizoenen zeker van een plekje bij Red Bull. Echter zat de geruchtenmolen vol met roddels over een mogelijk overstap naar Mercedes, omdat het achter de schermen bij de Oostenrijkse formatie zo aan het rommelen was. In Australië was het echter kalmer naast de baan, dus verwacht Steiner niet dat er nog redenen zijn voor Verstappen om te vertrekken. 'Ik denk niet dat het makkelijk voor hem zal worden om onder zijn contract uit te komen', zegt Steiner tegenover Sky Sports. 'We hebben geen inzicht in het contract, maar Red Bull is op dit moment ook gewoon een goed team om voor te rijden', gaat de Zuid-Tiroler verder.

Op het gebied van de prestaties hoeft Verstappen de renstal uit Milton Keynes inderdaad niet te verlaten. Hij heeft twee van de drie openingsraces gewonnen en is nu al de favoriet voor de titel van dit jaar. 'Als Max ergens anders naartoe zou gaan, zou ik voor Mercedes gaan', vervolgt hij. 'In Max' eigen belang: hij houdt van de auto en van het team, dus als er niet iets is dat hem persoonlijk stoort, denk ik niet dat hij wil verhuizen', zegt Steiner. 'Hij heeft zoveel bereikt met het team, en zij hebben hem vanaf het begin die kans gegeven om in de Formule 1 te komen, dus hij zal blijven als ze de persoonlijke relaties weer op de rit krijgen.'

'Iedereen in de F1 is geïnteresseerd in Verstappen'

Zodra de geruchten over Verstappens ongenoegen rondgingen in de paddock waren een aantal teambazen er als de kippen bij, met name Mercedes-teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker was niet verlegen om zijn interesse te laten zien, maar hij gaf ook realistisch aan dat Mercedes hem momenteel geen auto kan bieden waarmee hij dezelfde prestaties kan behalen als in een Red Bull. 'Ik denk dat iedereen in de F1 wel geïnteresseerd is in Verstappen', zegt Steiner. 'Het draait er meer om wat hij wil en waar hij naartoe zou willen gaan. Het zou Mercedes kunnen zijn, aangezien daar een zitje vrijkomt. Aston Martin kan ook nog.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws